El programa “Sabanas con Chinchetas” de la desapareguda Ràdio L’Hospitalet celebra aquest dissabte el seu 35è aniversari. I ho fa amb una gran festa al Lennon’s.

El 4 d’octubre de 1988 començava a Ràdio L’Hospitalet “Sábanas con Chinchetas”, un programa nocturn dedicat a tots els que no volien dormir, però sobretot, als que no podien. Dirigit i presentat per José Miguel Cruz, el programa es va emetre durant 12 anys de 12 de la nit a sis de la matinada.

“Com totes les bones coses surten amb la casualitat i això de marcar una època es veu amb la perspectiva dels anys”, explica Cruz que recorda que en aquell moments “no érem conscients de la repercussió real que hi havia”.

“Sábanas con chinchetas” va marcar estil i tendència en una època en què internet no existia. La seva audiència venia de més enllà de L’Hospitalet i la seva repercussió feia que s’organitzessin trobades de forma regular. Com diu el seu director i presentador “era com l’instagram de l’època”.

El programa va marcar estil i tendència en una època sense internet

José Miguel Cruz explica que el programa no hagués estat possible sense la col·laboració dels oients. “ A Sábanas con Chinchetas hem estat experts en explotar l’audiència d’una forma vil i total”, diu Cruz que afegeix que el programa “sense l’audiència estaria buit”.

José Miguel Cruz i Nacho Ruiz estaven al capdavant d’un programa on es tractaven tot tipus de temes amb total llibertat i sense censures. “La llibertat que hem tingut, avui seria impensable”, diu Cruz.

El programa Taquilla Inversa ha conversat amb José Miguel Cruz i Nacho Ruiz.