Els nois i noies de Tallers Bellvitge i l’Associació Alpi entrenen un cop al mes al camp del Rugbi Club L’Hospitalet. Es tracta d’un programa que apropa aquest esport a persones amb discapacitats cognitives.

Molts dels participants en el projecte estan començant en la pràctica d’aquest esport de contacte que pot semblar agressiu però que transmet altres valors com la solidaritat, el companyerisme, i l’amistat.  A més de fer exercici, els nois guanyen en confiança i es relacionen amb d’altres joves .

Carolina Abad, monitora de l’Associació ALPI, ha assegurat que “la pràctica d’aquest esport és molt beneficiosa per a ells a nivell personal perquè a més de conèixer una nova disciplina també es relacionen entre ells”.

La Marina González, una de les usuàries de Tallers Bellvitge, ha explicat que “practicar rugbi m’ajuda a desfogar-me. A més m’ho passo bé i faig molts amics”

Fa sis anys que el Rugbi Club L’Hospitalet va posar en marxa aquest projecte inclusiu amb els nois de Tallers Bellivitge que entrenen un cop al mes a les seves instal·lacions. Ara s’han sumat al projecte els usuaris de l’associació ALPI. L’objectiu és fer un equip de rugbi inclusiu i programar entrenaments de forma més continuada.

Jordi Sánchez, director tècnic del Rugbi Club L’Hospitalet ha destacat que “el nostre objectiu és que aquests nois i noies puguin arribar a competir i que formin part de l’estructura del nostre club. Estem donant tots els passos perquè això sigui una realitat, estem buscant fixar el dia per entrenar. Segurament serà els dilluns de cinc a sis de la tarda”.

De la seva banda, Agustín Peña, educador de Tallers Bellvitge, ha assegurat que “volem que els nostres xicots estiguin inclosos dins del club i poder fer un equip més consolidat i realitzar un entrenament més professional”.

Amb aquesta iniciativa aquests nois i noies poden conèixer les avantatges del rugbi, gaudir d’una estona d’esport i fer nous amics durant la jornada. El Rugbi Club L’Hospitalet està compromès amb la inclusió social a través d’aquest esport i dels seus valors.