La doctora de la Universitat de Barcelona i activista veïnal per la preservació del patrimoni, Roser Piñol, és la nova presidenta local d’Esquerra Republicana, en substitució d’Anna Simó, que en l’última remodelació del Govern feta pel president, Pere Aragonès, va assumir la conselleria d’Educació.

Roser Piñol, ha declarat que “ara és el moment de ser forts, de demostrar un cop més que som l’única alternativa en aquesta ciutat”.

Piñol, que és professora universitària al departament d’Història de l’Art de la UB considera que “entre tots i totes hem de continuar enfortint el projecte i els valors republicans, fent-nos presents a tot arreu, als barris, als carrers, a les festes, a les entitats, al teixit associatiu, perquè sigui una eina útil per transformar i millorar la ciutat i la vida dels veïns” i sobre aquests eixos treballarà la nova executiva.

En aquest sentit, la nova presidenta ha remarcat la voluntat de sumar suports a la seva formació i ha afegit que “com va defensar la consellera Simó el dia que va ser elegida presidenta de l’executiva fa un any, com més sumem, més plurals siguem i més ens hi assemblem, millor representarem els nostres veïns i veïnes”.

El nou secretari general d’ERC a la ciutat serà el regidor Coque García que també serà el responsable de Comunicació. Coque Garcia ha assenyalat que “aquesta nova executiva posarà totes les ganes per tal de continuar amb la gran feina assolida els darrers anys, per tal de ser més forts i seguir creixent, comptant amb tota la militància i sempre al servei de la ciutat”.

La nova executiva d’ERC es completa amb David Maya com a secretari d’Organització i de Barris; l’exregidor Xavier Mombiela a Finances i Política Municipal; l’actual regidora Sílvia Casola a la secretaria d’Acció Política i Estratègia; Leyre Aguilar a Feminismes i LGTBI i Transició Ecològica; i Cristian Llevadias a Esports.