Rosario Bravo, la veïna de la Torrassa a qui fa tres anys una ordre judicial de desnonament errònia li va deixar sense bona part dels seus béns personals, ha complert 100 anys, però aquesta celebració no ha pogut anar acompanyada del regal, d’una solució per al seu cas.

Concretament, l’ordre judicial confonia l’àtic 1a, el pis que havia de ser desnonat, amb el sobreàtic 2a, el pis de la Rosario, que va ser buidat mentre ella es trobava a casa del seu fill, a Terrassa.

La Rosario ara viu amb el seu fill a Terrassa i continua reclamant que algú li digui on son les seves pertinences. I no només les materials, com els mobles, sinó, sobretot, records de gran valor sentimental, com ara un diari on escrivia experiències i fotos del seu marit.

“He perdut moltes coses, encara que es pensin que no. He perdut molts records que tenia, molta documentació de tota una vida”, ha recordat la Rosario.

El seu fill, l’Emiliano Caballero, no perd l’esperança i explica que “el nou ministre de Justícia, Félix Bolaño, ha demostrat ser una persona que parla amb la gent i crec que entendrà que el cas de la meva mara és flagrant”.

La primera demanda, per via penal, va ser arxivada, i la demanda de responsabilitat civil continua sense resolució a l’Audiència de Barcelona. Mentrestant, la Rosario no ha pogut recuperar les seves pertinences, no ha rebut cap indemnització i ni tan sols li han donat una disculpa oficial. “Absolutament res, com si tot estigués mort”, ha dit la Rosario.

Tres anys després, la Rosario encara reclama justícia. Al desembre, el seu advocat va presentar una reclamació al Ministeri de Justícia per responsabilitat del gestor processal que va cometre l’errada.