Obre portes el Mobile World Congress al recinte de Fira Granvia amb més 2.700 empreses participants de 205 països diferents. L’organització espera que fins dijous passin pel saló més de 100.000 visitants, la qual cosa suposaria que aquesta edició trenqués tots els rècords anteriors. També es preveu que la fira generi un impacte econòmic de 550 milions d’euros amb una ocupació hotelera que frega el 100%.

L’esdeveniment ha estat inaugurat oficialment el matí del 3 de març amb un acte presidit pel rei Felip VI. Li han acompanyat el president d’Espanya, Pedro Sánchez, el president de la Generalitat, Salvador Illa, així com els alcaldes de Barcelona i L’Hospitalet, Jaume Collboni i David Quirós.

Fins i tot, el rei Felip ha volgut descobrir algunes de les novetats de l’edició d’enguany, novetats que passen per la robòtica, els telèfons mòbils o els dispositius domèstics intel·ligents. I és que el recinte Fira Gran Via es converteix en el gran aparador mundial de la tecnologia on les grans marques presenten les últimes novetats i dispositius.

La IA ja és present a tots els àmbits tecnològics

La gran protagonista del Mobile World Congress és la intel·ligència artificial que ja s’integra pràcticament en tots els àmbits tecnològics. També tenen una forta presència entre els estands dels pavellons del recinte, les tecnologies immersives amb el metavers i la realitat augmentada, així com la connectivitat 5G aplicada a sectors com la domòtica.

Però bona part de les mirades de la fira, estan posades en els automòbils. Un dels més vistosos ha estat el Xiaomi SU7 Ultra, la versió més potent del primer cotxe elèctric de la companyia xinesa. Un automòbil que ha batut totes les expectatives de vendes al seu país però que encara trigarà temps en arribar a Espanya. El seu punt fort la Intel·ligència artificial aplicada que permet una conducció autònoma. Nely de Navia, directora marketing Xiaomi Ibèria ha explicat que l’automòbil “té 12 sensors i compta amb intel·ligència artificial, amb el mateix sistema que fan servir els mòbils de la marca”.

Ulleres de realitat mixta

També ha acaparat molta atenció tecnologies de recent creació com la realitat mixta. Mitjançant unes ulleres especials que incorporen un visor opac podem veure contingut virtual, però al mateix temps, i gràcies a càmeres frontals, podem apreciar el que hi ha darrere de les ulleres: “per exemple, ets a casa teva mirant una pel·lícula i t’està identificant quina pel·lícula veus, quins són els actors, d’on és la roba que porten”, ha comentat David Alonso, director mobilitat Samsung Espanya.

La revolució dels robots

La possibilitat d’integrar la intel·ligència artificial com a motor del funcionament dels robots permet pensar un futur no gaire llunyà amb màquines cada cop més autònomes. La seva possible aplicació al nostre dia a dia és pràcticament infinita. Carlos Cordero, director de tecnologia Fujitsu Espanya ha afegit que “poden fer una traducció de veu a text, i per exemple es poden construir agents d’IA per temes de qualitat o atenció al client”.