RetroBarcelona és un esdeveniment dedicat a la tecnologia i el videojoc clàssic. Un viatge en el temps pels anys 80 i 90 per gaudir d’aquelles màquines i videojocs que llavors estaven a les beceroles.

La Farga acull els dies 18 i 19 de maig aquesta fira que ha de permetre jugar unes partides, comprar algun article per col·leccionar i compartir vivències amb tots els apassionats del món del videojoc.

A l’Entrevista de l’Informatiu hem parlat amb Carlos García Alonso, president de l’Associació Cultural RetroBarcelona. Ha mostrat les seves ganes que “arribi el cap de setmana per ser a La Farga i obrir aquest esdeveniment que ens fa molta il·lusió després de l’any passat que va funcionar molt bé i va agradar molt al públic”.

La Play Station fa 30 anys

García Alonso ha parlat d’un gran clàssic. “La Play Station ha fet 30 anys i és una consola que va revolucionar el videojoc i li retem homenatge. Farem xerrades, torneigs i una exposició per veure imatges no tan conegudes i activitats relacionades.  La Play va ser una revolució, Va crear el concepte de jugar a la Play encara que fos una altra marca”.

Els assistents veuran l’Arcade amb imatges musicals. Hi haurà 200 consoles per veure l’evolució dels videojocs, conferències, taules rodones i concerts que agraden molt i es poden adquirir màquines que les nostres mares van llençar per velles, obsoletes o trencades”.

El president de RetroBarcelona ha recordat que “tindrem un festival d’Arcades on 60 o 70 màquines japoneses que no es van veure aquí estaran en una zona més professional amb experts dels jocs de lluita d’arreu del món. Es podrà gaudir tot veient com juguen amb un gran nivell”.

Des de RetroBarcelona s’han felicitat per haver rebut el premi a la Millor Fira de Videojoc Clàssic 2023.