Consoles d’època, videojocs clàssics, i tota classe de màquines arcade, han convertit La Farga de l’Hospitalet en una màquina del temps i un saló de recreatiu. RetroBarcelona ha tornat aquest cap de setmana amb la novena edició de la fira que permet reviure l’experiència de jugar als videojocs amb decàdes d’història.

Tot plegat amb la voluntat de mostrar al públic com eren aquelles màquines i el seu impacte en la societat. És el cas de la Play Station, que en aquesta edició arriba al seu trenta aniversari. ” Als 90 la Play Station va entrar a totes les cases i va canviar fins i tot la manera de jugar a videojocs, perque ara diem “jugar a la play”” explica Carlos García Alonso, president de l’Associació Cultural RetroBarcelona.

A la fira, els assistents han tingut al seu abast més de 200 sistemes originals, entre ordinadors, videoconsoles i pinballs, gràcies a la labor d’anys de recopilació de col·leccionistes aficionats. Un d’aquests aficionats, Daniel Rabinat, amb el sobrenom de “Salore”, va començar a guardar consoles i videojocs de petit fins a convertir-se en coleccionista. “M’agrada veure les families que venen a aquests esdeveniments i com els pares i mares expliquen als seus fills els videojocs amb els que jugaven quan eren petits”.

Un Retrobarcelona carregat de nostàlgia i diversió que ja és consolida com a punt de trobada dels aficionats als videojocs de totes les generacions.