El Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni ha posat en marxa un projecte d’autoreparació de petits electrodomèstics a Santa Eulàlia. Una iniciativa que fomenta l’autonomia i la integració social dels seus usuaris i permet als veïns disposar d’un espai on reparar aparells que ja no funcionen. 

Un grup de deu usuaris de Benito Mennio de les Germanes Hospitalàries participen al projecte “Repara Renova’t” que ha entrat en funcionament al carrer Santiago Ramón y Cajal, 31. És una iniciativa pionera en l’àmbit de la salut mental que vol fomentar l’ocupació, la integració social i trencar els estigmes, encara existents, de les malalties mentals. També es vol promoure la sostenibilitat.

En aquest local del Santa Eulàlia, de dilluns a dijous de 15:00h a 19:00h, es poden trobar tot tipus d’aparells domèstics des de planxes del cabell, impressores, reproductors dvd’s, o estufes elèctriques que han deixat de funcionar i que gràcies a aquest projecte poden tornar a la vida amb l’ assessorament dels usuaris de Benito Menni, que prèviament han rebut formació en la matèria.

Es tracta d’un servei gratuït que se sumarà a les activitats previstes a la ciutat per a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 18 al 26 de novembre amb l’anomenada de “Repara Marató”.