El dos principals equips del RC L’Hospitalet ja preparen una nova temporada. I ho fan amb certes similituds, en un any que sembla que estarà marcat per les renovacions de les respectives plantilles.

 El conjunt masculí, novament dirigit per Jordi Sánchez, disputarà una temporada més la Divisió d’Honor B, segona categoria del rugbi espanyol. Competició exigent, en la qual aquest any estarà molt car poder accedir al grup d’ascens a la segona fase. I ho serà perquè la competència tornarà a ser potent, amb València, Sant Cugat, Fènix i un conjunt acabat de baixar, la Vila, com a principals rivals.

Però també perquè l’equip ha patit baixes, com el mateix Jordi Sánchez reconeix, i la plantilla s’ha hagut de reestructurar. “Hem intentat mantenir la columna vertebral, amb jugadors que van ser molt importants la temporada passada”. A més, es treballa a incorporar gent amb qualitat, com és un vell conegut, David Jorge. El novament jugador hospitalenc despenja les botes: “En el 50è aniversari del club volia participar com a jugador del primer equip”, explica. “Tal com està la plantilla ara, sabem que sí podrem competir. Però no volem tenir la pressió d’entrar a la Lliga Elit (fase d’ascens) com les dues anteriors temporades”.

El femení, per la seva banda, també ha viscut una renovació, amb la retirada de moltes jugadores després de l’exigent final de temporada passada a la Divisió d’Honor Catalana. “Va ser un any molt dur, més pel físic que pel tema mental”, explica Rubén Montes, l’entrenador del femení.

Ara, amb les baixes de moltes veteranes, arriba el torn de les joves, com Elisabeth García, que es mostra segura que podran fer un bon paper: “Estem tornant a consolidar l’equip i competirem igual”.

El conjunt femení encara no té clar a quina categoria s’inscriuran a la primera fase, si als grups més potents, que donen accés a la Divisió d’Honor o a 1a Catalana, o als altres, que farien que l’equip disputés la segona fase en 2a o 3a Catalana.

Qui ja té calendari és el masculí, que debutarà d’aquí a un mes. El primer partit de l’equip de Jordi Sánchez el cap de setmana del 23 i 24 de setembre, a casa contra el Toro RC.