Renfe ha licitat el contracte per al subministrament, instal·lació i manteniment dels equipaments de sistemes d’informació al viatger a estacions de Rodalies de Catalunya per un import de 7.250.643,86 € i un període d’implantació fins a finals de 2025.

Amb aquesta actuació, en el marc del pla ‘Transformem Rodalies’, Renfe renovarà, en primer lloc, els sistemes d’informació de 31 estacions que tenen una antiguitat superior als 15 anys. Entre aquestes estacions es troba la de L’Hospitalet. Com a estació amb un alt volum de viatgers, a més, els nous sistemes informatius també incorporaran noves funcionalitats com per exemple dades sobre l’ocupació dels trens, a on també s’ha previst.

El finançament d’aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation EU.

Queixes continuades dels usuaris

Justament els canals informatius que disposa l’estació de L’Hospitalet centren queixes reiterades per part dels usuaris. Critiquen que la informació de la megafonia sobre els horaris de pas i les vies de circulació, no concorda amb la informació que surt en els panels informatius i acaben ocasionant confusió i molèsties als viatgers.

La Rosa, usuària habitual de la R1, explica que diàriament “s’anuncien sortides de trens per vies i horaris que es modifiquen sense previ avís. Amb la qual cosa, els viatgers acabem arribant tard perquè et quedes a l’estació mentre veus que el teu tren surt per a on no s’havia dit. Un despropòsit continu”.

En la mateixa línia, la Cristina, usuària de la R4, critica que posen horaris que no s’acompleixen, i altres vegades hi ha trens previstos en els horaris penjats al web que “desapareixen de la circulació sense més” i la “desinformació és total. El personal de l’estació mai en sap res”. A més, qualifica d'”incomprensible” que no es doni informació més precisa sobre la durada estimada de les incidències. “Si diguessin quan podrien trigar en resoldre-les, els viatgers buscaríem alternatives en comptes de restar a l’espera que en algun moment en diguin res”.