Renfe ha adjudicat el contracte per al subministrament, instal·lació i manteniment dels equipaments de sistemes d’informació al viatger a diferents estacions de Rodalies de Catalunya, entre elles l’estació de L’Hospitalet, al barri Centre. Els nous sistemes d’informació inclouran elements de megafonia i interfonia, teleindicadors i monitors. Es renovaran els equips existents i se n’instal·laran de nous a les estacions de nova construcció.

Amb aquesta actuació en el marc del pla “Transformem Rodalies”, Renfe renovarà en primer lloc els sistemes d’informació de 31 estacions que tenen una antiguitat superior als 15 anys, cosa que fa que els equips no puguin oferir totes les funcionalitats actuals i presentin problemes de recanvis i encariment en el manteniment.

Les estacions beneficiades per la inversió seran les de L’Hospitalet, les de l’Aeroport, Arenys de Mar, Balenyà-Els Hostalets, El Clot, Blanes, Calella, Castelldefels, El Prat, Granollers-Canovelles, Gualba, Hostalric, La Garriga, La Granada, La Sagrera-Meridiana, L’Arboç,Maçanet- Massanes, Martorell, Mataró, Molins de Rei, Montmeló, Plaça de Catalunya, Riells i Viabrea, Sabadell Nord, Sant Vicenç de Calders, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa-Est, Tordera, Vic, Viladecans i Vilanova i la Geltrú.

Justament el mal funcionament dels sistemes d’informació són un dels punts negres de l’estació de L’Hospitalet, segons les reiterades queixes dels usuaris. “Indiquen que un tren surt per una via i quan ets dins el comboi el tren amb la destinació anunciada per megafonia el veus passar per un altre carril. El sentiment com a usuària és d’impotència”, dia la Rosa.

14 estacions amb alt volum de viatgers renovaran els sistemes d’informació

D’altra banda, en 14 estacions amb alt volum de viatgers, es renovaran els sistemes per tal de poder incrementar la funcionalitat en la informació a submnistrar als viatgers, per exemple, sobre l’ocupació dels trens.

Són les estacions d’Arc de Triomf, L’Hospitalet, El Clot, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Gavà, La Sagrera- Meridiana, Mataró, Plaça de Catalunya, Sabadell-Centre, Sabadell Nord, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

Finalment s’aprofitaran les obres de construcció o remodelació d’estacions per instal·lar els nous sistemes. L’actuació contempla el subministrament, instal·lació i manteniment per a l’equipament de sistemes d’informació integrats en els sistemes centralitzats del nucli: Elements de megafonia, formats per amplificadors de veu, elements de visualització, formats per teleindicadors i monitors, equips d’interfonia dotats de dispositius per permetre la comunicació de persones amb problemes auditius.

Així, la companyia continua treballant per millorar la informació als viatgers en temps real de manera simultània en estacions i per múltiples canals de comunicació, invertint en equips amb noves prestacions tecnològiques que, a més, garanteixen la seguretat informàtica.

Aquesta actuació respon a una de les palanques en què es basa el Pla Estratègic de Renfe, com és l’impuls a la transformació digital; i a un dels seus pilars, consistents en situar el client, la seva informació, comoditat i seguretat, al centre de totes les decisions de la companyia.

El finançament d’aquests treballs s’emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència NextGenerationEU.