Reforç de transport públic, congestions a primera hora del matí als accessos de la Granvia i al voltant de la Fira i dispositiu especial de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra al voltant de la plaça Europa han tornat a ser els trets característics del Mobile World Congress pel que fa al trànsit i la mobilitat.

Reforç de TMB

TMB ha reforçat la L9 Sud, la línia que des de les estacions de Fira i Europa Fira connecta directament amb l’aeroport, amb més combois, més personal de suport i senyalització específica.

Pel que fa als busos, l’organització del MWC ha contractat un servei d’autobusos llançadora elèctrics entre els recintes de Fira Granvia, a L’Hospitalet, i el recinte de Barcelona, amb intervals d’entre 5 i 6 minuts. També funcionen a l’eix de la Granvia les línies regulars H12, V1, 45 i 46.

Reforç de Ferrocarrils de la Generalitat

Igualment, FGC ha dissenyat un dispositiu de reforç per incrementar durant aquests quatre dies les circulacions i la capacitat dels trens de la línia Llobregat-Anoia, amb l’objectiu d’absorbir l’augment de la demanda de desplaçaments fins a l’estació d’Europa | Fira, que serveix d’accés a Fira Gran Via.

D’aquesta manera, la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils, que connecta en sis minuts les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira, es convertirà en una de les vies més directes per accedir al Mobile. Tenint en compte que tots els trens que surten de Pl. Espanya s’aturen a Europa | Fira, l’operatiu de reforç que ha dissenyat FGC consistirà principalment en:

  1. Incrementar les circulacions de trens a la línia L8 (Pl. Espanya – Molí Nou Ciutat Cooperativa) en 30 circulacions diàries.
  2. Doblar la capacitat dels combois, que passaran de tres a sis cotxes.

Taxis i VTT

Tot i el reforç del transport públic, el taxi, els vehicles VTT i els cotxes d’alta gamma, furgonetes i mini busos que ofereixen empreses i hotels també tenen feina a dojo durant el MWC.

De fet, entre les 8.00 i les 10:00 del matí, aquests vehicles copaven els accessos al voltant de la plaça Europa. I al migdia i una vegada tanquin les portes els pavellons del MWC, continuaran la feina.

Com és habitual, la Policia Local de L’Hospitalet i els Mossos d’Esquadra activen durant el MWC un dispositiu especial amb la presència de més agents.