Agafar les regnes del CN L’Hospitalet ja era una tasca complicada fa dos mesos, quan es va canviar la Junta Directiva. Però ara, amb l’incendi a les Piscines Municipals del passat 28 d’abril, s’ha convertit en una missió encara més problemàtica. El dia a dia, ara mateix, està ple d’esportistes i famílies que s’han de desplaçar a altres instal·lacions.

Així ho explica la nova presidenta, Susana Venegas: “Tenim entrenaments a les sis del matí, a les vuit del vespre… Però tothom està tenint una bona acollida, estem molt agraïts”. Una situació que es podria alleujar, en part, en pocs dies, ja que està previst que la piscina exterior torni a funcionar en pròximes setmanes. Per a la interior, més afectada, caldrà esperar més.

L’incendi de les Piscines Municipals de L’Hospitalet va ser un nou contratemps per a l’entitat, que ja estava en situació delicada per culpa de l’economia. Per solucionar-ho, un dels principals objectius és augmentar la xifra d’esportistes i les seccions. Recuperar el waterpolo, per exemple, és una de les idees que es vol dur a terme a curt o mitjà termini. “El club ha de tenir waterpolo. Ho ha tingut quasi tota la vida i considerem que no és normal que no ho tinguem ara”, diu Carlos García, directiu de l’entitat.

Fer-ho no serà fàcil, i menys encara amb la impossibilitat, de moment, de fer servir la piscina interior. “Hem de construir la base dels nens i tenim l’espai que tenim ara mateix. Volíem iniciar el projecte aquest mateix setembre però potser ho hem de replantejar”, explica Xavi Gómez, un altre directiu.

El que sembla innegociable, de moment, és l’optimisme. Malgrat les complicacions, Susana Venegas i la resta de la Junta Directiva continuen convençuts que el club, un dels històrics de la ciutat, tornarà a ser un referent de la natació i el waterpolo catalans.