Reclamar a la Generalitat que compleixi el compromís d’invertir en el manteniment i millora a 6 centres educatius de la ciutat, les anomenades escoles del Pla d’Urgència, que ja tenen més de 50 anys d’activitat i que presenten mancances de tota mena. Aquesta és la finalitat d’una campanya de signatures que han endegat el sindicat CCOO, les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya i l’entitat d’ensenyants El Casalet.

Volen que els pressupostos de la Generalitat per a 2022 incloguin un calendari concret d’inversions per a les escoles Bernat Metge, Busquets i Punset, Frederic Mistral, Joaquim Ruyra i Milagros Consarnau i també per a l’institut Rubió i Ors, inversions encara pendents des de fa anys.

Avui han estat al mercat de carrer de Bellvitge, però també es pot signar a la plataforma change.org. També hi ha fulls de signatures a disposició de les famílies als centres educatius afectats.

Liliana Reyes Hernández, coordinadora general de CCOO de L’Hospitalet, ha declarat que “no pot ser que hi hagi escoles que no tinguin escala d’emergència o que tinguin les escales trencades o que hi hagi goteres als lavabos, això per una qüestió d’igualtat. Però també cal que els infants estigui a escola en condicions de dignitat”.

Les signatures es duran al Parlament de Catalunya abans no finalitzi el termini per presentar esmenes als Pressupostos, el 30 de novembre. L’objectiu, garantir la qualitat i la dignitat educativa.

Fernando Gallego Pavón, un dels veïns que ha signat la petició adreçada la Generalitat, ha demanat “que es gastin els diners, que ja paguem els impostos. I que l’educació pública sigui de qualitat, així que ja cal que ho facin”.

En la mateixa línia, Paqui Salas Gordillo ha demanat “que tinguin una mica de consideració i que arreglin els col•legis, que estan molt malament, això és el que volem”. I Irene Andreu Sabaté ha recordat que “cal donar suport a les escoles perquè la canalla hi vagi en condicions presentables. I en aquesta època Covid, encara més”.

Tot i que en alguns d’aquests centres educatius s’han fet algunes actuacions d’arranjament i millora, CCOO, les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya i El Casalet reclamen que es planifiquin amb un calendari i els recursos necessaris totes les inversions previstes.

Han fet arribar aquesta petició a diverses forces polítiques, com socialistes i comuns, i emplacen ERC.