L’autor hospitalenc Daniel Arrébola acaba de publicar “Recuérdame que soy guapa”. Es tracta de la primera novel·la de ficció d’aquest escriptor amant del cinema. Un thriller de suspens que té com a protagonista a una periodista esportiva que es veu immersa en una trama criminal. L’obra que transcorre en bona part a les illes Canàries vol denunciar, també, els prejudicis estètics als que s’enfronten les dones periodistes.

Han passat 5 anys des que Daniel Arrébola va publicar el seu primer llibre “Perdón, Por favor, Gracias”, on recollia experiències i anècdotes viscudes amb estrelles del món del cinema. Ara, s’ha llençat a la novel·la de ficció amb un llibre que transcorre, en bona part, a les illes Canàries. Des de la primera vegada que Arrébola va visitar l’arxipèlag va quedar fascinat per la seva gent i pels seus paisatges. La protagonista de la trama és Idaira Bethencourt, una reportera de televisió molt jove amb un programa de ciclisme en prime time. La novel·la comença el dia de la seva boda, quan es casa amb el guanyador del Tour de França. A partir d’aquí es segueix la història de la protagonista que lluita, física i mentalment, per anar superant tots els prejudicis estètics que rep del públic.

Arrébola explica que ha volgut “donar veu a les companyes de professió amb les que he coincidit al llarg dels anys” i que “han de demostrar més del que es demanaria els homes”. “Volia fer un homenatge i, alhora, ser un altaveu per a elles”, diu l’hospitalenc. I és que, per Daniel Arrébola és important que les novel·les serveixin per alguna cosa més que per entretenir. “Per mi és important deixar empremta i sembrar alguna cos en el lector que li permeti pensar diferent o obrir-se a un món que no havia pensat abans”, conclou l’escriptor.  

La presentació del llibre es farà el dilluns 4 de desembre a la Llibreria Barra/Llibre, a Barcelona, a les 19 hores.