El Centre Cultural Barradas acull una mostra de quaranta portades de la revista juvenil Cavall Fort que fa un recorregut pels quaranta anys d’història de la publicació.De les més de 900 portades d’aquests quaranta anys s’han triat algunes de les més significatives, com ara el número 1 o aquelles realitzades per importants artistes com ara Joan Miró, Antoni Tàpies o Joan Pere Viladecans.

Caval Fort va néixer el desembre de 1961 sota l’empar dels secretariats catequístics de Vic, Solsona i Girona, perquè en aquella època era molt difícil publicar una revista en català i més si estava destinada als nois i noies d’entre 9 i 15 anys. El tiratge inicial era de 10.000 exemplars i es podia difondre només per subscripció. Ara per ara té un tiratge de 14.000 exemplars i també es ven a quioscos i llibreries. L’any 1991 es va constituir la Fundació Caval Fort, a la qual es va cedir el patrimodi de la revista. El primer director de la revista va ser Josep Tremoleda, que va cessar voluntàriament el 1979. Des del 1998 la directora és Mercè Canela.

Activitats per a escolars

L’exposició del cavall Fort anirà acompanyada d’activitats per a escoles relacionades amb el disseny gràfic. Els escolars han d’estudiar els elements tècnics dels disseny a més dels seus autors. La feina s’estructura com si es tractés d’un joc de recerca, amb pistes, que permeten a l’escolar conèixer els dissenyadors i els pintors que han treballat per a Cavall Fort i els seus trets més significatius.