Un total de 21 alumnes de centres de L’Hospitalet han superat les proves d’accés a la Universitat d’enguany amb un 9 o amb una nota encara més alta, una fita que ha tornat a tenir un reconeixement al saló de plens de l’Ajuntament, un acte ben emotiu per a estudiants i famílies.
Aquest jovent, tant de centres públics com concertats i amb la paritat entre dones i homes com a tret característic, ha rebut un diploma que deixa constància del seu talent i rendiment acadèmic.
El Pol Jarne Cupons, del col•legi Tecla Sala, farà Física i explicava que “és molt ‘xulo’ posar-te guapo i que et reconeguin la feina que has fet durant l’ESO, el Batxillerat i, finalment la Selectivitat. I compartir-ho amb gent com tu és una bona experiència”.
En la mateixa línia l’Ariadna Rodríguez Segura i el Roger Macía Segura, que han estudiat al col•legi Sant Josep Obrer i que faran Respectivament Traducció i Interpretació i Llenguatge de signes en català i Negocis Internacionals, explicaven que “em sembla un bon detall i, a més fa il•lusió retrobar-te amb companys que feia temps que no veies” i “sempre està bé que et felicitin per la bona feina i, a més, és com la porta oberta de cara al futur”.
L’alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia d’Educació, David Quirós, s’han interessat per les carreres que farà aquest jovent i la foto sociològica seria que alguna cosa està canviant i que l’Efecte Matilda potser acabi desapareixent perquè les dones ja no seran invisibles a la ciència.
El tinent d’alcaldia d’Educació, David Quirós, destacava que la majoria de noies que havien rebut la distinció de l’Ajuntament havien optat per carreres científiques i tecnològiques, un fet “que és un motiu de satisfacció perquè ajudarà a normalitzar el mercat laboral i professional del futur”.
La Salma Acha Azirar, alumna de l’institut Rubió i Ors, explicava que “faré enginyeria aeronàutica perquè des que tenia 4 anys que volia fer alguna cosa relacionada amb els avions. I veure que ara a la meva classe som un 30% de dones m`ha fet adonar-me que alguna cosa està canviant”.
I la Nidhal El Hatimi Sarsri, alumna de l’institut Eugeni d’Ors, també assenyalava que “des de ben petita que volia fer una carrera científica i quan a l’institut ens van motivar i ens van mostrar tot el ventall de carreres possibles vaig voler fer una carrera de les ciències de la salut i és el que faré”.
L’alcaldessa Marín ha convidat aquestes i aquests joves universitaris de l’Hospitalet a treballar de valent per aconseguir les seves il•lusions i els ha emplaçat a portar sempre el nom de la ciutat.