Les biblioteques de la ciutat han publicat els seus suggeriments de lectura per aquest Nadal. Han dividit en diferents categories aquests llibres: infantil, juvenil, còmic, audiovisuals, gènere negre, coneixement i novel·la. Qualsevol persona, de qualsevol franja d’edat, pot trobar alguna lectura per gaudir en aquestes festes.

Entre les recomanacions pels més petits de la casa, trobem històries com “El Nou” de la Silvia Vecchini, un conte sobre un grup de joguines que estan molt amoïnades perquè el nen que les té s’està fent gran i està deixant de jugar amb elles. Una altra recomanació ésAnòmals de Olivier Gossmann, un llibre amb més de 100 criatures diferents, creades amb fotomuntatges, on els nens hauran d’atrevir-se a posar nom a aquestes criatures.

Pels joves també en destaquen algunes recomanacions. En primer lloc, Gossos Salvatges de la Georgina Dalmau, una història sobre un grup d’adolescents que ha de sobreviure en un món destruït per la crisi global, on les bandes criminals i l’escassetat d’aliments assetgen als protagonistes de la història. Un llibre molt recomanat pels seguidors del gènere distòpic. L’altra recomanació és A veces soy un mar de lágrimas de la Joya Goffney. Aquesta novel•la tracta sobre la Quinn, una noia a qui li agrada fer llistes d’absolutament tot; tot i això, aquestes llistes només són una via d’escapament per no haver d’enfrontar-se a la realitat.

A la categoria còmic destaquen La carícia del vent de la Sandrine Kao, un còmic per aquelles persones que busquen un moment de calma i reflexió. També trobem Heliotrope vol. 1: Los ladrones de magia, de Joann Sfar i Benjamin Chaud, on es barregen el realisme i la màgia en el personatge de la protagonista, una adolescent que té molts problemes propis de la seva edat.

Pel que fa a recomanacions audiovisuals, tenim una per a adults i un altre d’animació. As Bestas de Rodrigo Sorogoyen, és un drama rural on una parella francesa establerta en un poble gallec tenen conflictes amb els habitants del lloc. La recomanació animada és Los Tipos Malos de Pierre Perfil, una història on criatures animals antropomòrfiques formen un grup per atracar bancs i cometre delictes i així ser els més ‘dolents’ del planeta.

A la categoria de gènere negre, trobem Sylvia de Howard Fast, on un detectiu privat ha de reconstruir el passat d’una dona que es casa amb un milionari. També hi ha El Escupitajo de Marzia Sabella, on es narra la història de la primera dona que va testificar contra la Màfia, després que el seu marit i el seu fill fossin assassinats.

A la categoria de coneixement trobem Què passa amb les meves dades personals?, de la Laura Aragonés, on la Privi acosta al lector el món de la protecció de les dades personals amb un llenguatge comprensible per a tots els públics. L’altre destacat d’aquesta categoria és El bosc de la taula, de diversos autors, on es poden trobar receptes de xefs que han estat preparades amb productes del bosc.

Finalment, a la categoria de novel·la, destaquen Les altres mares, de la Laia Aguilar, on es narren la història de tres mares: l’Emma, que perd el seu fill de vuit mesos de gestació; la Jhanet, criada per la seva àvia a Bolívia mentre la mare ha de buscar feina com a servei domèstic a Europa i la Natalka, una dona desprotegida sense familiars propers. L’altre recomanació ésLos Misterios de la taberna Kamogawa de Hisashi Kashiwai, una història sobre un restaurant japonès on preparar un plat únic que aconseguir recordar al passat i que ningú és capaç de reproduir.