El Consell de la Informació de Catalunya ha desestimat la queixa que va presentar el passat mes d’abril l’entitat Foment de la Informació Crítica contra els mitjans de comunicació públics de L’Hospitalet perque, segons l’entitat, considera que els mitjans locals no fan suficient seguiment informatiu de la seva activitat.
Al seu escrit, el Consell de la Informació de Catalunya afirma que “no hi ha cap fet concret que permeti determinar una transgressió del Codi Deontològic” per part dels mitjans públics, i que cal posar per davant la presumpció que els periodistes actuen amb professionalitat.
Al mateix temps, a l’expedient posa en dubte que el Foment de la Informació Crítica tingui una vida molt activa, ja que a la seva web la darrera memòria d’activitats és del 2018 i al seu blog, la darrera activitat recent, data del 2020.
Aquest expedient s’ha rebut amb satisfacció des de la direcció dels mitjans de comunicació públics, perquè així es demostra que mai s’ha menystingut a aquesta entitat.
“Satisfacció perquè el Consell de la Informació de Catalunya dona la raó a la forma d’actuar dels mitjans de comunicació de L’Hospitalet i la seva professionalitat” explica Óscar Sánchez, director dels mitjans de comunicació públics de L’H. “Nosaltres intentem cobrir l’actualitat de totes les entitats de la ciutat però no sempre és possible perquè els mitjans humans i tècnics són els que són” afirma Sánchez que destaca que els mitjans tenen tota la voluntat “de servei públic a la ciutadania pel que fa a la informació de la ciutat”.
![](https://img.lhdigital.cat/wp-content/uploads/2024/07/FIC-I-CONSELL-INFORMACIO-CATALUNYA-MITJANS-7-1024x576.jpg)
![](https://img.lhdigital.cat/wp-content/uploads/2024/07/FIC-I-CONSELL-INFORMACIO-CATALUNYA-MITJANS-2-1024x576.jpg)
Des de l’entitat del Foment de la Informació Crítica no estan d’acord amb l’escrit que ha redactat el Consell d’Informació de Catalunya. Diuen que se senten defraudats i consideren que la resolució podria haver creat jurisprudència.
“El Consell de la Informació de Catalunya entenc que li costi entrar en un tema que és cabdal, no només a L’Hospitalet sinó a tot Catalunya: la majoria de municipis amb mitjans de comunicació públics no estan controlats per la ciutadania. Estan controlats per l’aparell polític” explica el tresorer del FIC, Jesús Vila que posa l’accent en què ha d’haver la representació política als òrgans de control, però sobretot la ciutadania perquè es qui paga amb els seus impostos els mitjans de comunicació.
Pel que fa a que al seu web no tinguin actualitzada la memòria d’activitats, Jesús Vila diu que el FIC ho fan voluntaris i sense cap tipus de subvenció pública i tenen recursos limitats. En aquest sentit, Vila destaca que fins i tot el Consell de la Informació de Catalunya no va publicar la seva memòria fins fa pocs dies.
![](https://img.lhdigital.cat/wp-content/uploads/2024/07/FIC-I-CONSELL-INFORMACIO-CATALUNYA-MITJANS-1024x576.jpg)
![](https://img.lhdigital.cat/wp-content/uploads/2024/07/FIC-I-CONSELL-INFORMACIO-CATALUNYA-MITJANS3-1024x576.jpg)
Aquesta queixa del Foment de la Informació Crítica sobre l’actuació dels mitjans públics també ha estat enviada a altres entitats com el Col.legi de Periodistes de Catalunya o el Consell de l’Audiovisual de Catalunya , que no ha pres cap mesura, o als grups municipals de L’Hospitalet. En aquest cas, només VOX ha anunciat que portarà la denúncia al ple municipal i al Consell d’Administració de La Farga, òrgan gestor dels mitjans públics de L’Hospitalet. Tot i això, des de FIC afirmen que fa poc tres representants dels partits de l’oposició s’han comunicat amb ells per dir que faran preguntes al ple municipal sobre aquest tema.