L’escriptor Ramon Breu presenta el tercer llibre de la Trilogia de la memòria amb la novel·la històrica Oblidades ombres. La trilogia, de la que formen part els títols “Les llàgrimes del dictador” i “El dia dels Beatles”, té com a objectiu difondre els successos històrics i lluitar contra l’analfabetisme de la memòria històrica.

Oblidades ombres s’endinsa a l’època fosca dels anys 40 amb l’inici de la dictadura, la lluita urbana i la Segona Guerra Mundial, ho fa des de la perspectiva dels tres personatges principals: en Palmer, l’Eulàlia i en Climent. Tres amics que veuen com els esdeveniments històrics del moment estan acabant amb els seus somnis i projectes de futur. Cadascú escull un camí i es narra la història a través de tres postures morals molt diferents davant les catàstrofes socials de l’època.

Els personatges estan inspirats en protagonistes reals després d’una llarga tasca de documentació per part de l’escriptor. “Potser no tenen nom o cognom però són la suma de personatges que van existir o que encara existeixen”, explica en Ramon Breu en una entrevista al programa de cultura Taquilla Inversa.

La primera presentació de la novel·la va tenir lloc a la biblioteca Tecla Sala de L’Hospitalet i el 23 d’abril Ramon Breu estarà firmant llibres a la Rambla per la diada de Sant Jordi.