Les qüestions que més preocupen el jovent de Collblanc-la Torrassa són saber si el futur els portarà unes bones condicions de vida i si els estudis els seran útils. Així consta en l’informe sobre benestar emocional que ha elaborat el Procés Comunitari Intercultural d’aquest districte de la ciutat.
Més de 100 joves, d’entre 12 i 25 anys, la majoria de famílies migrades de l’Amèrica Llatina, l’Àfrica, l’Est d’Europa i la Xina, han aportat el seu testimoni a aquest estudi que tenia com a objectiu incidir en la salut mental comunitària i generar espais d’intercanvi d’experiències i d’expressió.
Més d’un 46% ha dit que la preocupació principal són les condicions de vida futures i un 30%, els estudis.
També s’han registrat alguns aspectes considerats senyals d’alarma, com el 24% que diu estar angoixat per no dormir ni menjar bé, la por a perdre familiars, un 12%, i pensar en excés, un 11,5%.
Alba Sala González, tècnica del Procés Comunitari de Collblanc-la Torrassa, afirma que “treballem des d’una òptica de prevenció i de participació. El treball comunitari és el camí en un barri que vol treballar per la salut mental. Recursos, serveis , ciutadania i entitats han d’estar units.”
A banda d’assenyalar preocupacions, s’han recollit, igualment, propostes. El jovent de Collblanc-la Torrassa reclama més espais on relacionar-se i fer activitats de lleure, que hi hagi més oferta d’activitats creatives, com cuina, cinema, manualitats, fotografia i música, i també esportives.
I amb caràcter general, el jovent de Collblanc-la Torrassa que participat en aquesta enquesta sobre benestar emocional demana que s’acabi l’adultcentrisme, és a dir que no prevalgui la visió de la gent adulta i se’ls tingui en compte en la planificació d’aquests dos barris de la zona Nord.
El Procés Comunitari Intercultural de Collblanc-la Torrassa està integrat per una desena de centres educatius, entitats solidàries i de lleure, serveis socials i de salut mental i equipaments culturals.