Les eleccions al Parlament de Catalunya es celebraran el proper 12 de maig. Tot i que la publicació definitiva de les candidatures dels diferents partits no es farà fins al 16 d’abril, el Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dimecres 10 d’abril les llistes provisionals. En total, per la circumscripció de Barcelona, són 20 les candidatures presentades davant la Junta Electoral Provincial.

Entre les llistes de les formacions que han tingut representació parlamentària durant la legislatura sortint (PSC, ERC, Junts, Partit Popular, Vox, CUP, En Comú Podem i Ciutadans) figuren vint hospitalencs i hospitalenques (sense comptar els possibles suplents). Una xifra superior als darrers comicis catalans del 2021, on van ser catorze els dirigents locals que van formar part de les llistes.

Llistes

El PSC, amb una candidatura encapçalada per Salvador Illa, és el partit que compta amb una major presència de L’Hospitalet, amb un total de set candidats. Els que tenen més possibilitats de sortir escollits son David Pérez (número 9), que de forma pràcticament interrompuda és parlamentari des del 1999, i Ernesto Carrión (21), que també ha estat diputat en la legislatura sortint.

Amb menys possibilitats hi ha Patricia Gómez Viñas (36), Clara Verdaguer Ribas (54), Marta Herrero Rocandio (70), Fernanda Paola Bajaña Valencia (78) i Matías Carnero Sojo (85) que tacarà la llista per la demarcació de Barcelona.

A la llista de Comuns Sumar, encapçalada per Jéssica Albiach, destaca la presència de Núria Lozano (6), que ja ha estat membre de la darrera legislatura al Parlament, i actualment és regidora a l’ajuntament. L’acompanyaran Martha Cedeño (27), Irene Milena (30) i Miguel Mansergas (58).

El Partit Popular comptarà amb les regidores hospitalenques Sonia Esplugas (16) i Lorena Paricio (64) a les seves llistes, que encapçalarà Alejandro Fernández.

La candidatura de Junts + Puigdemont per Catalunya, que obre per Barcelona el mateix Carles Puigdemont, tindrà la presència d’Eliseu Esterlich (28).

Per últim, Ciutadans, que obre la llista amb Carlos Carrizosa, inclou Noemí de la Calle (4) i Miguel García (7). De la mateixa manera que Carmen Esteban (36) i Cristina Carbó (73). Noemí de la Calle repetiria com a diputada en cas de ser escollida.

La candidatura de VOX, encapçalada per Ignacio Garriga, compta amb els regidors locals Francisco González (12) i Ester López (48).

La llista d’ERC, que obre Pere Aragonès, ni la candidatura de la CUP, encapçalada per Laia Estrada, compten amb cap persona veïna a L’Hospitalet. Des d’ERC informen que el candidat que representa L’Hospitalet i el Baix Llobregat a la seva llista és Jordi Albert Caballero (11), expresident de la Federació Comarcal dels republicans i diputat al Parlament en anteriors legislatures.

Pel que fa a candidatures sense representació en la legislatura que ha finalitzat, Recortes Cero compta novament amb l’hospitalenc Alejandro Roldán (5), mentre que Izquierda por España incorpora Miguel Del Amo en la posició 2.

(En aquesta relació de noms no s’han considerat aquells que figuren com a suplents)

Serà el dia 16, però, quan el DOCG publiqui les llistes proclamades.

Campanya electoral

La mitjanit del 25 al 26 d’abril serà l’inici de la campanya electoral. Mentre que el divendres 10 de maig finalitzaran els actes on els partits podran fer mítings i demanar el vot.