Per celebrar el seu quinzè aniversari, el Fòrum Empresarial del Llobregat ha organitzat una Trobada en Profunditat amb experts sobre geopolítica i estratègia empresarial com ara Marcos Uriarte i Héctor Santcovsky que han arribat a la conclusió que a partir d’ara, la geopolítica condicionarà l’economia i no a l’inrevés.

Les guerres, les pandèmies, el canvi climàtic, la demografia i la Intel·ligència Artificial afectaran al model de negoci. Segons els experts en geopolítica, la Xina i els EEUU es juguen la supremacia mundial i han destacat que a nivell local és indispensable el suport a les Pimes, empreses, sindicats i agents socials.

El president del Fòrum Empresarial del Llobregat, Santi Ballesté ha recordat que “la labor del teixit empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat és clau per impulsar economia i generar llocs de treball i les empreses necessiten incorporar estratègies de geopolítica als seus negocis”.

Pe la seva banda, la vicepresidenta del Fòrum i directora general d’AEBALL, Rosa Fiol ha incidit en “el paper d’Europa a nivell d’estratègies geopolítiques i a nivell local la necessitat d’anar plegats per afrontar els reptes que es plantegin”.

Desdejunis pel primer trimestre de 2024

El Fòrum ha presentat el programa d’activitats pel primer trimestre de l’any vinent. El primer serà dijous 18 de gener, un Desdejuni amb José Bayón, CEO d’Enisa, per parlar sobre les principals actuacions que desenvolupa l’entitat. Després de la intervenció de Bayón, s’obrirà un espai de col·loqui amb les empreses participants.

El proper serà el dimecres 7 de febrer, amb Lourdes Borrell, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, per parlar sobre la situació actual i les perspectives per al teixit empresarial de la ciutat. Després de la intervenció de l’Alcaldessa, també s’obrirà un espai de col·loqui amb les empreses participants.

El dijous 22 de febrer, el Desdejuni serà amb Santiago Duran, President de l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes d’Espanya (ICAC), per parlar sobre les principals actuacions que desenvolupa l’entitat. TAmbé hi haurà col·loqwui en un Fòrum es celebrarà de manera presencial a l’Hotel Porta Fira Santos de 9.30 a 11.00 hores en els tres desdejunis.

Des de 2008 l’AEBALL ha realitzat 137 desdejunis i actes empresarials, aglutinant més de 7.000 assistents, i ha publicat 60 informes econòmics.