L’Hospitalet rebrà més de 74 milions d’euros, segons les dades territorials que recull el projecte de Pressupostos de la Generalitat pel 2024. Prop d’onze milions menys que l’any anterior.

D’aquesta inversió, dues terceres parts, uns cinquanta milions d’euros pertanyen a l’ampliació del recinte firal de Granvia. Aquestes obres es van començar el 2023 i suposarà la construcció d’un nou pavelló de seixanta mil metres quadrats, que està previst que entri en funcionament a finals del 2026.

Una altra part important de les inversions es concentren en equipaments sanitaris. L’Hospital de Bellvitge rebrà uns quatre milions i mig d’euros per a la reforma de les plantes u, dos i tres de l’edifici per unitats d’hospitalització i també es remodelarà l’àrea patològica. A l’ICO, a l’Hospital Duran i Reynals, s’invertiran uns quatre milions d’euros, per l’hospital de dia i per les obres de l’aparcament exterior. Ja a la part nord de la ciutat, a l’Hospital General de L’Hospitalet, es dedicarà prop d’un milió d’euros.

Un altre servei sanitari que està localitzat a L’Hospitalet, el Servei d’Emergències Mèdiques, obtindrà una inversió de prop de tres milions d’euros d’aquest projecte de pressupostos.

En l’apartat de recerca, l’Idibell, l’institut d’investigació biomèdica de Bellvitge tindrà una partida d’uns 2,2 milions d’euros.

L’altra gran pota de les inversions del pressupost a la ciutat pertany a l’educació. Es dediquen prop de tres milions d’euros a l’ampliació de l’Institut Escola Pere Lliscart i prop de dos milions i mig per la construcció de l’Escola Paco Candel a Santa Eulàlia, actualment en barracons. Per educació, hi ha dues partides més petites: la primera, per millores a l’institut-Escola Puig i Gairalt i la segona, de només mig milió d’euros per diferents escoles i instituts que formen part del Pla d’Emergència i que ja fa anys que les entitats i associacions de famílies dels centres estan reivindicant la seva reforma integral.

Principals partides

  • Obres per la construcció d’un nou pavelló per l’ampliació de Fira Granvia 50,2 milions
  • Reforma i millores a l’Hospital de Bellvitge 4,5 milions
  • Inversió a l’ICO, a l’Hospital Duran i Reynals 4 milions
  • Obres per ampliació Institut-Escola Pere Lliscart 2,9 milions
  • Obres per la construcció nova escola Paco Candel 2,4 milions

Aquest projecte de pressupostos de la Generalitat pel 2024 encara estan en l’aire ja que el govern presidit per Pere Aragonés encara que no ha aconseguit la majoria a la cambra catalana per tirar endavant. En un primer moment, compta amb el suport del PSC, però necessiten el vot afirmatiu dels Comuns, que ja han fet públic que no votaran a favor si es dona llum verda al projecte del Hard Rock Café, que compta amb un casino i hotels al Camp de Tarragona. El debat al Parlament sobre els pressupostos arribarà el 13 de març.