L’Hospitalet es la segona ciutat que menys recicla dels 36 municipis que figuren en el rànquing de l’AMB sobre la recollida de residus a l’Àrea Metropolitana només per davant de Santa Coloma de Gramanet.

Televisió L’Hospitalet ha sortit al carrer per conèixer com reciclen els ciutadans a casa seva. La majoria asseguren que reciclen vidre, paper i plàstic i que a casa utilitzen bosses per separar els diferents materials de la brossa.

És més difícil trobar que els veïns de la ciutat separin la brossa orgànica. La Marta Alfonso, per exemple, ha assegurat que “a casa no reciclem l’orgànic però la resta sí. Cal més sensibilització perquè la gent s’animi a recollir de forma separada la brossa. També seria important col·locar més contenidors en llocs com ara escoles o mercats”.

L’AMB recomana noves iniciatives per millorar el reciclatge a L’H

Guille López, conseller delegat d’Acció Climàtica de l’AMB, ha valorat les dades de reciclatge de la ciutat. “Les dades de L’Hospitalet són unes dades una mica per sota del tant per cent de recollida selectiva que veiem al conjunt dels 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si la mitjana es troba en un 40% de recollida selectiva en canvi a L’Hospitalet aquesta xifra baixa fins al 28,5%”

López recorda com afecta no fer la recollida selectiva al medi ambient. “El fet que no estiguem recollint selectivament els diferents residus (l’orgànic, el paper, els plàstics) ens provoca un augment dels costos de tractament d’aquests residus i un augment de l’impacte ambiental per la brossa que acaba derivant en abocadors i en incineració”.

Pel que fa a les recomanacions per millorar el reciclatge, des de l’AMB recomanen que l’Ajuntament posi en marxa formes mes eficients de recollida de residus, com per exemple el porta a porta i els contenidors tancats.

Guillem López ha assenyalat que “dels 36 municipis metropolitans, en aquest mandat 21 incorporaran canvis en els processos de recollida buscant aconseguir sistemes més eficients. En el cas de L’Hospitalet nosaltres creiem que seria oportú provar un sistema mixt, és a dir que per alguns barris fos un porta a porta i per altres els contenidors tancats”.

Des de l’AMB també constaten que el reciclatge té un impacte econòmic en les taxes que paguen els veïns. L’índex de reciclatge modula l’import que els habitants de cada municipi paguen en concepte de taxa metropolitana de tractament i disposició de residus. L’Hospitalet és troba en el lloc número 14 de municipis que més paguen en el tractament de residus.