Continua l’activitat al Chrysalis Lab, l’espai del Village Metamorphosis L’H de la plaça Europa on es fan xerrades formatives sobre tecnologia per a gent de totes les edats. El tema de la jornada de dimarts han estat els vídeojocs i les possibles aplicacions a l’àmbit educatiu.

En una xerrada moderada per Irene Lapuente Aguilar, directora de La Mandarina de Newton, la productora de videojocs d’Abylight Studios, Eva Gaspar, i el professor del TecnoCampus de Universitat Pompeu Fabra, Marco Antonio Rodríguez, han defensat el potencial dels videojocs com a eina per aprendre.

S’han destacat alguns aspectes, com ara que per fer un videojoc calen coneixements humanístics i socials per tal d’inventar, dibuixar i escriure una història. I també són necessaris coneixements tècnics, per fer la programació del videojoc. I, a més, dissenyar un videojoc és una tasca d’equip.

Una seixantena d’alumnes de centres d’arreu de la ciutat han participat en aquesta xerrada, que ha reivindicat la vocació de jugar com a motor d’aprenentatge amb videojocs i IA.

Village, innovació tecnològica per a la ciutadania

El tinent d’alcaldia de Serveis a les Persones, David Quirós Brito, ha explicat en l’espai l’Entrevista de L’Informatiu que la voluntat de les activitats del Village és fer arribar a la ciutadania les millores en la vida quotidiana que es poden aconseguir gràcies a la tecnologia.

“Al Village estan passant moltes coses interessants i amb gent molt diversa que va des d’alumnes de primària a gent gran”, ha explicat

Quirós ha destacat com “la formació és bàsica perquè els joves puguin accedir a l’ús de les tecnologies. I que també és important que tota la població en tingui accés i capacitat de fer-los servir per lluitar contra la bretxa digital”.

Entrevista de l’Informatiu de TV de L’Hospitalet

També caldrà que l’accés a la tecnologia sigui equitatiu i que el professorat tingui prou recursos i formació per adaptar a les eines tecnològiques actuals i futures als continguts del currículum educatiu.