David Quirós Brito ha estat nomenat el 15 de juny de 2024 alcalde de L’Hospitalet en substitució de Núria Marín.

El que fins ara havia estat responsable de l’Àrea de Serveis a les persones agafa la vara de comandament de la ciutat després de jurar el càrrec en el Ple extraordinari convocat per fer el relleu a l’alcaldia.

En aquest ple tots els grups municipals podien presentar candidats, però Quirós, proposat pel PSC, ha estat el que ha rebut més suports.

Quart alcalde en democràcia

David Quirós serà, doncs, el quart alcalde de la ciutat en democràcia, etapa on sempre el partit socialista ha estat la principal força política a l’Ajuntament.

Els anteriors batlles d’aquest període han estat Juan Ignacio Pujana (1979-1994); Celestino Corbacho (1994-2008) i Núria Marín (2008-2024).

David Quirós Brito, té 50 anys d’edat, ha nascut a L’Hospitalet i és veí de Santa Eulàlia, i es presenta en el perfil de les seves xarxes socials com a “pare, tinent d’alcaldia i optimista estructural”.

És diplomat en Relacions Laborals i va entrar a l’Ajuntament el 2016 com a regidor. Abans, però ha estat força lligat a la militància política, sent secretari de les Joventuts Socialistes de L’Hospitalet del 1998 al 2004. També ha estat portaveu del PSC a L’Hospitalet i assessor d’Espai Públic i Governació de l’Ajuntament.

En els vuit anys dins el govern municipal, ha ocupat el càrrec de regidor de Cultura i Innovació, i també ha estat regidor del Districte 3, Santa Eulàlia i Granvia Sud. Des del 2020 també s’ha ocupat d’Educació.

David Quirós, durant el míting socialisa de les darrers eleccions europees.

Moments difícils

Com a regidor ha hagut de front a temes complexos com el tancament de la biblioteca del carrer Pareto, la primera votació ciutadana per escollir l’espai per la construcció del Poliesportiu de Santa Eulàlia i les negociacions amb la Generalitat perquè no tanquessin l’Acadèmia Cultura.

Un cop a l’Alcaldia, en un mandat en què els socialistes no tenen majoria absoluta, haurà de negociar suports per aprovar els pressupostos municipals (els del 2024 han tirat endavant amb l’abstenció dels Comuns).

A favor seu compta amb l’experiència d’haver impulsat com a regidor projectes estratègics del govern socialista com el Districte Cultural o L’Hospitalet 6.0 de lluita contra la bretxa digital.

Segons el darrer baròmetre municipal d’opinió el coneixen el 2,6 per cent dels enquestats, sent el segon regidor en popularitat. Té tres anys per endavant per millorar aquest percentatge i afrontar amb èxit les eleccions municipals del 2027.