Ja s’ha aprovat de forma definitiva el PDU Biopol-Granvia, un pla urbanístic que suposarà el cobriment parcial de la Granvia i l’impuls d’un pol biomèdic al voltant dels Hospitals de Bellvitge, l’ICO i el campus universitari. Ahir la Comissió de Territori de Catalunya va donar el vist-i-plau a aquest pla director que afectarà al 8% de territori de L’Hospitalet. Les reaccions no s’han fet esperar des dels grups municipals al consistori.

El grup municipal del PSC ha posat de manifest la seva satisfacció per l’aprovació del (PDU) Biopol-Granvia. El portaveu Francesc Belver defensa que el desenvolupament del projecte tindrà un impacte positiu en els pròxims anys. “L’objectiu que buscàvem no és tant la transformació urbanística sinó les conseqüències que generarà: el desenvolupament del clúster biomèdic més important del sud d’Europa”, ha afegit.

Des d’ERC+EUiA s’han mostrat satisfets amb l’aprovació del (PDU), ja que consideren que és molt diferent del projecte inicial. El regidor del grup municipal, Coque Garcia, ha declarat que “el projecte actual incorpora tot allò que han defensat durant anys com la preservació de la zona agrícola, la rebaixa de la volumetria dels edificis de 23 plantes a 8 i la protecció de les masies”.

Per al Partit Popular de L’Hospitalet, que sempre han reivindicat el consens per part de tots els agents implicats, es mostren satisfets amb l’aprovació una vegada que s’han fet les modificacions que reclamaven. “El projecte del biopol és molt potent en l’àmbit de la innovació i la salut i creiem que generarà molts llocs de feina a la ciutat que és el més important”, ha afegit la portaveu Sonia Esplugas.

El grup municipal de VOX també es declara favorable a l’aprovació tot i que posa en dubte la capacitat de l’Ajuntament i la Generalitat per treballar conjuntament i tirar endavant el projecte en els pròxims anys. El portaveu Francisco González ha dit, a més, que “aquest model de desenvolupament genera molt desequilibri entre la zona de la Gran Via i els barris de la zona nord. Semblen oblidats”.

Finalment, des de L’Hospitalet En Comú Podem pensen que el pla urbanístic és “un gran desastre per a la ciutat, ja que s’ha requalificat terreny no edificable per al benefici econòmic d’uns empresaris”, ha expressat el portaveu Manel Domínguez. Estan d’acord amb els beneficis d’un clúster biomèdic, però creuen que “es podria haver fet en el sector de la carretera del Mig, un espai que ja està urbanitzat. No podem construir més blocs en un moment en què s’ha de lluitar contra l’emergència climàtica”.