La nova llei de benestar animal entra en vigor amb novetats importants com ara l’assegurança obligatòria. A l’Entrevista de l’Informatiu hem parlat amb la Cristina Bécares, advocada especialista en Dret Animal. Ha dit que “seria obligatòria durant tota la vida de l’animal i comporta garanties mínimes de despesa que pugui comportar danys personals i amb una garantia suficient que no està especificada”.

Bécares ha afirmat que “de moment sabem que qualsevol persona que tingui un gos haurà de fer un curs vitalici ja que és un requisit necessari abans d’adquirir l’animal. No sabem el contingut i serà gratuït i caldrà esperar al reglament. Qui tingui ara mateix un gos també haurà de fer el curs”.

Un dels objectius principals de la nova llei és evitar els abandonaments i el sacrifici dels animals. Cristina Bécares ha assenyalat que “és una llei de mínims i la intenció és que aquestes persones que abandonen animals o els sacrifiquen a les gosseres siguin sancionades”.

Les sancions també seran per a les persones que deixin sol un gos 24 hores o 3 dies en el cas d’altres animals. Es vol evitar que es deixi sol als animals en segones residències o a la llar en cas de marxar de vacances o en altres circumstàncies on els animals no vagin amb els seus responsables.