Tot és a punt a Pubilla Cases per celebrar la festa major del barri, que enguany, com una de les principals novetats, presenta un canvi d’ubicació de l’escenari principal, que es trasllada a la plaça Eivissa.

La projecció del documental “Veus migrants” i la ja tradicional proclamació de la pubilla i l’hereu del barri, al Centre Cultural la Bòbila, tornen a posar fil a l’agulla d’una nova edició de la festa major que enguany tindrà com a pregonera Soledad Ortega Lara, una veïna de tota la vida del carrer Luarca. La lectura del pregó comptarà amb llenguatge de signes per propiciar la inclusió.

En el programa Veïns, el president de la Comissió de Festes La Pubilla, Javier Garrigós Barceló, ha assenyalat que “convidem tota la ciutadania de L’Hospitalet a venir a gaudir de la nostra festa major”.

Mostres de cultura popular catalana, com sardanes, el correfoc i el cercavila de gegants i capgrossos pels principals carrers del barri, música de diversos estils, ja sigui el rock o els estàndards d’orquestra, i les actuacions de ball, des de la zumba a les danses urbanes, botigues al carrer i activitats esportives i infantils tindran un pes significatiu a la festa major, fins diumenge 30.

El programa, que es desplegarà també per les avingudes Severo Ochoa, Tomás Giménez i Isabel la Catòlica, vol ser variat, lúdic i inclusiu, amb l’objectiu d’arribar a tota mena de públics i de col·lectius.

El president de la comissió de festes també ha destacat que “recuperem el sopar de germanor al carrer”, una trobada veïnal de caire popular que tindrà lloc divendres al vespre, a la plaça Eivissa.

Javier Garrigós Barceló també ha explicat que com que la festa major de Pubilla Cases coincideix amb la celebració del Dia de l’Orgull LGTBIQ+ “alguna de les actuacions musicals tindrà a veure amb aquest col·lectiu” i ha afegit que l’actuació de dissabte 29, a l’escenari de l’avinguda Isabel la Catòlica serà “feminista”, amb un grup de versions que homenatjarà a les millors vocalistes de la història.

El punt final a la festa major serà diumenge 30 a la nit, amb un espectacle de cabaret a l’avinguda Isabel la Catòlica que la comissió de festes diu que serà molt especial i confia que sigui del gust de la gent.

Podeu consultar tot el programa de la festa major de Pubilla Cases en aquesta notícia: