Els 12 tècnics auxiliars de la biblioteca Tecla Sala han iniciat una campanya d’accions de protesta perquè es tinguin en compte les seves reivindicacions laborals per les quals han lluitat els últims 10 anys.

Des de la inauguració de la biblioteca Tecla Sala, l’any 2000, tots els tècnics auxiliars han cobrat un suplement per ser l’únic equipament que obre les tardes dels dissabtes. Per això, els 12 treballadors de la Tecla Sala van quedar exclosos dels nous complements que es van negociar anys més tard. I ara, han passat a ser els que menys cobren.

Segons ha explicat l’Olga Marcos, tècnica auxiliar de la Tecla Sala, l’any 2014 va entrar en vigor l’anomenat “factor biblioteques”, la situació es va revertir i “des de llavors en aquesta biblioteca es cobra menys que a la resta dels districtes de la ciutat.”

Des de llavors, han reivindicat que són els únics que fan torns de 9 hores per cobrir l’horari de matí i tarda dels dissabtes i que per això es mereixen una diferenciació econòmica respecte als treballadors de les altres biblioteques de la ciutat.

“Treballem 9 hores seguides els dissabtes en setmanes alternes i això ens fa més difícil la conciliació laboral i personal. Aquest valor afegit hauria de repercutir en els nostres sous“, ha afegit l’Olga Marcos.

Donat que per aquest any estava prevista la revisió del conveni, els treballadors tenien l’esperança que fos l’última oportunitat per incloure les seves reclamacions. En veure, finalment, que tan sols es faria un “text refós” han decidit mobilitzar-se amb una campanya d’accions.

Han creat un compte de Twitter (@teclaboom), han distribuït un comunicat als mitjans de comunicació i tampoc no descarten aturades parcials per fer més visible la seva petició.

Abans, però, ja s’havien adreçat directament al Regidor de Cultura, David Quirós, a la Cap de Servei de Cultura, Rosa Maria Muga i a la Cap de Secció de Biblioteques, Núria Vila, però de moment no han rebut cap resposta. Segons fons municipals, l’Ajuntament assegura que treballa per trobar una solució.

Pel que fa als sindicats, han rebut resposta activa de la Intersindical i de CCOO L’Hospitalet.

“Fa 10 anys que demanem el mateix i sempre ens donaven llargues. Ara que ens hem començat a mobilitzar totes les parts ens donen la raó però encara no hi ha res que reculli la nostra reclamació”, ha explicat l’Olga Marcos.

La Biblioteca Central Tecla Sala és l’única de la ciutat que obre els dissabtes a la tarda de 15h a 20h. L’any passat va rebre el 21,7% dels visitants de totes les biblioteques de la ciutat amb un total de 131.983 usuaris durant el 2023. Les biblioteques de L’Hospitalet són l’equipament millor valorat per la ciutadania amb un 7,4.