Coincidint amb una reunió de la Junta de Govern Local, una quinzena d’agents de la policia local s’ha concentrat a la plaça de l’Ajuntament per denunciar “les condicions precàries en que treballen des de fa anys”, segons el manifest que han fet públic.

La mobilització i el manifest han estat promoguts pels sindicats UGT, Policies de Catalunya (SPC) i Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d’Esquadra (SPLCME). Tots tres consideren que la ponència de l’àrea de Seguretat ciutadana menysté les necessitats de la plantilla. Critiquen que els darrers governs municipals no han invertit suficientment en aquest servei i el cos d’agents locals s’ha resentit. També denuncien que en els darrers anys la plantilla s’ha reduït en uns quaranta efectius perquè les noves incorporacions no han cobert les baixes per jubilacions o per trasllat a altres cossos o destinacions policials.

Fa uns dies aquests sindicats ja va fer un primer acte reivindicatiu adherint missatges i consignes a la façana de les dependències de l’Àrea al carrer de Migdia. En aquell moment, van anunciar per xarxes socials que les protestes “s’incrementaran si no s’arriben a acords”.

Reacció de l’Ajuntament

Fonts de l’Ajuntament han assegurat que la voluntat de l’equip de govern és obrir converses la setmana vinent amb els representants sindicals de la policial local quan “es torni a convocar la taula de negociació” i esperen “arribar-hi a acords”.

La principals reivindicacions

Entre les demandes que la Guàrdia Urbana exigeix per millorar les seves condicions de treball es troben l’increment de la seguretat del cos; l’augment de la plantilla; millorar les retribucions econòmiques; millora de les tecnologies; serveis mínims pel servei ordinari, i formació.