Les estacions automàtiques del Servei Català de Meteorologia més properes a L’Hospitalet, a la Zona Universitària de Barcelona i al ZAL del Port de Barcelona, han acumulat fins les 20.30h de la tarda, 75.7 mm i 55.4 mm d’aigua respectivament, dades que segons el propi Meteocat no es registravèn, a la zona del Barcelonès i Baix Llobregat, des de fa 3 anys. A l’estació del Prat s’han recollit fins a 97.4 mm d’aigua.

Petites afectacions a L’H

Les pluges intenses van provocar petites afectacions a L’Hospitalet. Segons fonts municipals van caure algunes branques d’arbres i el pont del tren entre els barris Centre i Can Serra va acumular gran quantitat d’aigua en alguns moments.

També es va vigilar el riu Llobregat perquè va pujar molt el seu cabal.

Alerta inuncat durant tota la jornada

Protecció Civil va activar l’alerta del pla Inuncat a part de Catalunya per pluges localment intenses fins a la matinada d’aquest dimarts, 30 d’abril, a més d’anar acompanyades de tempestes i fortes ratxes de vent. L’Hospitalet es trobava a la zona de màxim risc.

L’Inuncat o Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, va quedar activat davant la previsió d’intensitat de pluja, ja que es podien superar els 20 litres en 30 minuts, i d’acumulació d’aigua, amb la possibilitat que es recullissin més de 100 litres en 24 hores.