L’Ajuntament de L’H prorroga el dispositiu extraordinari Operació fred fins al 6 de febrer davant la previsió que es mantinguin les baixes temperatures. El dispositiu es va posar en marxa el passat 17 de gener davant la baixada de temperatures a menys de 5 graus.

Amb aquesta mesura, l’Àrea d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans vol facilitar un espai d’acollida a les persones sense sostre que es trobin al carrer a la ciutat, en horari nocturn, davant el descens de les temperatures per sota de 5ºC o de circumstàncies climatològiques adverses.

El servei d’acollida es presta al centre residencial d’estada limitada Els Alps, que amplia el nombre de places disponibles en 25 més de les habituals, i on es reforça el servei de menjador per oferir sopar i esmorzar a tothom que ho requereixi.

El dispositiu continuarà actiu en funció de la climatologia.

Tot i el fred intens de les últimes setmanes, el mes de gener de 2023 ha registrat una temperatura de 10,6ºC, per sobre de la mitjana històrica, que durant el segle XXI ha estat de 10,1ºC.

Si ho comparem amb la mitjana dels mesos de gener de la segona meitat del segle XX, la distància és encara més significativa: 9ºC davant dels 10,6ºc graus del mes de gener d’aquest any 2023.

Tot i la fredorada de la segona quinzena del gener de 2023 es manté la tendència que tots els mesos de l’any registren una temperatura entre un i dos graus per sobre de la mitjana històrica.