La ruta gastronòmica A la tardor, platillos! arriba a la seva desena edició consolidada com una proposta de cuina de qualitat amb productes de temporada variades, tradicionals i creatives, que mostra la vitalitat de la restauració de L’Hospitalet.
En aquesta edició s’han presentat 29 establiments, bars, restaurants i cocteleries, amb les seves propostes culinàries. Del 7 al 24 de novembre, s’hi podrà degustar un plat i una consumició per 4,5 euros. Alguns establiments, a més ofereixen l’opció per endur-se el platillo per menjar a casa.
Consulta el programa amb els establiments que hi participen.
Cristina Santón, tinenta d’alcaldia de Ciutat Transformadora, ha explicat que “la realitat gastronòmica de L’Hospitalet ha evolucionat moltíssim als darrers anys. La realitat d’avui no és la de fa de 10 anys, tenim uns restauradors amb molta presència, amb uns productes molt bons i de molt bona qualitat. Amb iniciatives com aquesta el que volem és impulsar i donar a conèixer aquests establiments que s’esforcen per fer una restauració de qualitat”.
Pels bars i restaurants de la ciutat aquesta iniciativa és una oportunitat per donar-se a conèixer i mostrar les seves creacions.
Fernando Bagües, de Tatos Bar, ha explicat que “iniciatives com aquesta es fan perquè la gent del barri puguin gaudir de les nostres tapes i de la gastronomia local”.
De la seva banda, Daniel Corchero, del Restaurant Punt i Coma (Hotel SB Plaça Europa), ha destacat que “per nosaltres formar part de A la tardor Platillos!, significa formar part de la hostaleria de L’Hospitalet. A més és un punt a favor per promocionar el nostre restaurant i la nostra gastronomia”.
Premis, al desembre
Els padrins d’aquesta edició de la ruta són l’Associació de Gastronomia i Turisme, que promociona els productes agrícoles i la gastronomia del Baix Llobregat i el seu entorn, i Susana Aragón, sòcia fundadora d’aquesta entitat i xef destacada en la cuina slow food.
Al desembre, es lliuraran els premis als millors platillos de la ruta. Un jurat professional decidirà els guardons del Platillo més saborós, el més creatiu i el de millor qualitat gastronòmica. La categoria de Platillo més popular, serà escollida pels ciutadans. Cada establiment tindrà una urna perquè els comensals votin els seu platillo preferit.