L’acte de cloenda dels tallers “Ser cívic és guai” s’emmarca dins de les accions de l’Aliança per la Convivència. La festa de final de curs ha comptat amb la participació d’uns 800 infants i ha inclòs un esmorzar saludable per a tots els assistents. Durant tot el matí hi ha hagut jocs, música i un fotomaton per endur-se un record de la jornada.  

Aquest curs han assistit als tallers de civisme 1.000 alumnes de 2n a 6è de primària. A les xerrades dels agents cívics es potencien bones pràctiques i hàbits cívics en l’ús dels béns comuns i serveis públics. En les xerrades que els agents cívics fan a les aules es potencien bones pràctiques i hàbits cívics en les relacions personals i en l’ús dels béns comuns i serveis públics; es fomenta el diàleg a l’hora de resoldre conflictes, i s’ofereixen recursos per treballar a l’aula i detectar les conductes incíviques que dificulten el dia a dia de les persones.

Xavi Hernández, tècnic de Civisme de l’Ajuntament, ha assenyalat que “els expliquem problemes o actes incívics que es poden trobar en el seu dia a dia i llavors poden intentar trobar ràpidament una sol•lució i pensar en allò que els molesta. A partir d’això, els fem estimar les places i carrers de la ciutat i del seu barri, perquè tinguin aquest sentiment de pertinença”.

A la cloenda s’ha fet una gran pluja de confeti que ha substituït la tradicional festa de l’escuma, activitat que no es pot realitzar per la situació de sequera que vivim. Durant l’acte, s’han llançat missatges a favor del civisme i la convivència i s’ha obsequiat els infants amb bosses i samarretes.