Les activitats de lleure als espais oberts de la ciutat han registrat més de 20.000 entrades de nens i nenes, adolescents i joves, una xifra que creix respecte les edicions anteriors i que consolida aquesta iniciativa. En concret, des del mes de maig s’han obert els patis de sis escoles de la ciutat -una a cada districte, a més del camp de futbol Cruyff Court.

El projecte, que impulsa l’Ajuntament en col·laboració amb l’Associació Educativa Itaca i el finançament dels Fons Europeus Next Generation, és que qualsevol infant o jove pugui gaudir d’un espai de joc i de lleure de manera equitativa, totalment obert, gratuït i sense necessitat d’inscripció.

Per a Joana Millán, directora d’Innovació i Planificació de l’Associació Educativa Itaca, “oferim un espai de seguretat i de lleure a moltes famílies que en aquesta època estival no tenen vacances o no poden gaudir d’una oferta d’oci atractiva”.

“Es tracta que tothom pugui gaudir d’uns espais i d’unes activitats que d’una altra manera potser no podrien”, afegeix Adrià Cabanillas, coordinador del projecte.

Als espais oberts de la ciutat s’hi fan des de tornejos esportius fins a tot tipus de tallers, jocs o activitats dinamitzades.
A més, la iniciativa també promou la participació activa, amb propostes de lleure pensades pels propis nois i noies.

El projecte Espais Oberts per a un Estiu Enriquit també vol reforçar la cohesió entre els joves i infants, i el seu vincle amb el territori. Un lleure socioeducatiu que fomenta valors com el civisme o el respecte a la diversitat.

“Tenim infants amb maneres de fer diferents i de diferents cultures, i el que generem és un espai de convivència, també entre els més petits i els més grans. A més creem un espai autodidacta on els nois i noies són capaços de respectar el material i comportar-se”, explica Millán.

Els set espais estan oberts cada tarda fins el 27 d’agost, de dilluns a diumenge de 16h30 a 21h:

– Escola Sant Josep – El Pi (Sant Josep, Districte I)
– Escola Santiago Ramón y Cajal (Torrassa, Districte II)
– Escola Pompeu Fabra (Santa Eulàlia, Districte III)
– Escola Pau Casals (Les Planes, Districte IV)
– Escola Folch i Torres (Can Serra, Districte V)
– Escola La Marina (Bellvitge, Districte VI)
– Espai Esportiu Cruyff Court (Les Planes, Districte IV)