Sindicats, associacions de veïns i usuaris es van unir dissabte en una manifestació que va aplegar unes 150 persones per reclamar la millora del servei d’autobusos a l’àrea del Baix Llobregat i L’Hospitalet. I és que arran de la subrogació a diverses empreses privades, asseguren, s’ha degradat tant les condicions laborals dels treballadors com el servei que reben els usuaris.

El delegat de CCOO UTE Sant Boi Monbus- Julià, Lluís López, va explicar que “el protocol per comunicar a l’empresa les avaries dels autobusos encara no s’ha definit. I això fa que no es pugui fer seguiment del manteniment de vehicles“.

Segons Lluís López, els usuaris es queixen constantment que els autobusos no arriben, que no passen a l’hora. “I això ens acaba afectant també als treballadors”, explica.

Després de dos anys de contínues vagues per aquest conflicte laboral, la plataforma d’afectats exigeix a l’AMB que intervingui per tal de fer complir a les empreses concessionàries amb els convenis.

De fet, després de la convocatòria d’aquesta concentració, AMB (l’administració titular del servei) va emetre un comunicat en què reconeixia que “faria tot el possible per facilitar la resolució del conflicte a través de l’autoritat laboral, que és l’òrgan competent en aquest àmbit”.

Per això, des de CCOO esperen, segons ha dit el responsable del Sector Transport Regió Metropolitana, Lluís González, que “aviat algú comenci a aixecar els telèfons i convoqui tots els comitès d’empresa per trobar solucions“.

Si no hi ha cap canvi, la pròxima vaga prevista, que afectarà les 16 línies d’autobús del Baix Llobregat i L’Hospitalet, serà els dies 15 i 16 de juliol.