El 26 de setembre es posa en marxa un nou curs dels Programes de Garantia Social adreçats a joves d’entre 16 i 18 anys que no han obtingut el títol d’ESO. L’oferta formativa l’organitza l’Àrea de Promoció Econòmica i està subvencionada per la Generalitat i el Fons Social Europeu.Els Programes de Garantia Social ofereixen als joves una formació bàsica i professional que els permeti incorporar-se al mercat de treball o tornar a l’ensenyament reglat. L’oferta per a aquest curs és de 75 places adreçades a nois i noies de 16 a 18 anys que no han obtingut el títol d’ESO.

Els cursos ofereixen formació d’auxiliar de carrosseria de l’automòbil i auxiliar de mecànica, auxiliar de cuina, auxiliar de cambrer i auxiliar de comerç alimentari. Cada un ofereix 750 hores de teoria i pràctica. Els alumnes aniran a classes teòriques als matins i a les tardes faran pràctiques en empreses del sector. Les especialitats d’auxiliar de cuiner i cambrer inclouen pràctiques al Centre de Formació d’Hostaleria.

D’aquesta manera, els alumnes es preparen per poder accedir al mercat laboral, encara que també reben formació per poder accedir a la formació professional específica de grau mitjà, mitjançant una prova d’accés. Per això, el programa lectiu incorpora matèries com llengua catalana o matemàtiques, alhora que els prepara per aprendre un ofici que es correspongui amb les seves capacitats i expectatives personals.

Els cursos finalitzaran al maig del 2004 i els alumnes rebran un diploma acreditatiu.

Canal-h.net 20/09/2003