Programadors d’esdeveniments artístics i festivals d’arreu del món s’han interessats per conèixer el projecte del Districte Cultural L’H i han visitat alguns dels espais com són el Centre d’Art Tecla Sala, l’Edifici Freixas, els estudis Industrial Akroll i la nau Can Trinxet. En aquest darrer indret han pogut assistir a la representació d’Ofèlia, muntatge teatral sota la direcció d’Àlex Rigola i emmarcat dins la programació del Festival Grec 2022.
De fet posar en relació programadors culturals i internacionals amb el territori forma part de les activitats adreçades a professionals que s’organitzen dins el programa Grec PRO paral.lel al festival teatral de Barcelona.
Els 32 programadors culturals nacionals i internacionals que han conegut el Districte Cultural L’H han visitat La Fabra i Coats, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, l’Institut Ramon Llull, la Nau Ivanow, la Sala Beckett, l’IDEAL (Centre d’Arts Digitals de Barcelona), la Caldera i el MAE (Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques).
El Districte Cultural de L’Hospitalet
Segons s’informa en un comunicat emès per l’Ajuntament, el Districte Cultural de L’Hospitalet és “un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic”.
Des de la seva posada en marxa el 2015, fonts municipals xifren en “més de 500 artistes i agents culturals” els que s’han instal·lat en antigues fàbriques, magatzems i tallers en desús de la ciutat.
El mateix comunicat diu que “el Districte Cultural L’H representa un dels tres eixos principals de l’economia de la ciutat, juntament amb el Districte Econòmic i la plaça d’Europa, i el clúster biomèdic de Bellvitge”.