La pluja caiguda a L’Hospitalet diumenge al matí ha fet que s’hagin suspès els actes paral·lels de celebració de la primera pedra del Mercat de la Florida. Tot i el mal temps, han estat molts els veïns que han participat en l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra d’aquest important equipament.

Les obres del Mercat de la Florida ja són una realitat. Ja fa dies que han començat els treballs previs. Aviat les màquines començaran a treballar en el solar que ha d’allotjar el nou mercat. Abans, però, l’alcaldessa ha presidit l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra, acompanyada de veïns i representants d’entitats.

Les obres es perllongaran durant dos anys i mig. El gran abast dels treballs afectarà, en diferents fases, la circulació de vehicles per la zona. A final de febrer, quan van començar els treballs previs, es va tallar al trànsit el carrer de Castellvell. Amb l’inici de les obres de l’edifici, s’ha tallat el trànsit de l’avinguda de la Primavera, entre els carrers del Pedraforca i de l’Enginyer Moncunill.
 
Els vehicles que baixen per l’avinguda de la Primavera són desviats pels carrers del Pedraforca, de les Bòbiles i de l’Enginyer Moncunill per reincorporar-se a l’avinguda de la Primavera o continuar fins a l’avinguda del Masnou.
 
Pel que fa al transport públic, el tall afecta la línia LH1 d’autobusos, ja que s’han suprimit les parades de l’avinguda de la Primavera. El desviament del trànsit es fa per l’avinguda del Masnou i el carrer de la Florida, des del carrer de Sant Rafael, que ja compten amb parades d’autobús de la línia LH1.
 
L’aparcament municipal de l’avinguda de la Primavera s’ha quedat amb un únic accés, l’habitual d’entrada a la cruïlla amb el carrer de Llevant.

El Consistori vol que les obres afectin el mínim imprescindible als veïns. Per aquest motiu han instal·lat sensors per controlar els nivells de pols, sorolls i moviments.

El nou Mercat de la Florida
 
El projecte està finançat per l’operador que ha obtingut la concessió del supermercat i del pàrquing, Mercadona, que aporta 5 milions d’euros; pels paradistes i l’Ajuntament de L’Hospitalet. Un cop comenci a funcionar el mercat, Mercadona pagarà 4.500 euros mensuals en concepte de cànon i 2.160 euros mensuals per al manteniment de les zones comunes de l’edifici.
 
El nou Mercat, que s’aixeca al mateix solar de l’antic edifici, tindrà una superfície de 18.089 metres quadrats distribuïts en cinc plantes: dues plantes d’aparcament soterrani (amb 132 places d’aparcament per a cotxes i 10 per a motos, per donar servei a l’edifici) i amb serveis del mateix Mercat, com ara una compactadora de residus; un supermercat; la planta del Mercat, amb parades d’alimentació (parades de fresc) i d’equipament de la persona, i una última planta destinada a equipament municipal.
 
El mercat disposarà d’un total de 105 mòduls de 6 metres quadrats per a parament de la llar i equipament de la persona i 44 mòduls per alimentació de 12 o 15 metres quadrats. Quan les obres estiguin avançades, cada paradista definirà si li cal un mòdul o més.
 
Entre altres, l’edifici disposa de circuits separats d’evacuació de residus, un per als orgànics i un altre per a la resta. A més, és accessible pels quatres carrers i tindrà rampes mecàniques o ascensor, depenent de l’entrada, per la mobilitat entre plantes. La maquinària de l’aire condicionat s’ubicarà en una sala de serveis integrada a l’estructura de l’edifici.
 
El projecte del mercat també inclou el desmantellament del mercat provisional i la urbanització de l’espai alliberat a l’avinguda de la Primavera. A més,  s’aprofita per millorar la xarxa de clavegueram del carrer de Castellvell.
 
Prèviament a l’inici de les obres, un tècnic ha inspeccionat els habitatges dels edificis de l’entorn del Mercat, als carrers de Castellvell, de Sevilla i de l’Enginyer Moncunill, per elaborar un informe en el qual s’especifica l’estat actual de cada pis per, un cop acabada l’obra, veure si hi ha hagut alguna afectació. Els informes es lliuraran a la comunitat de propietaris de cadascun dels edificis afectats. També s’han fet revisions a l’aparcament públic de l’avinguda de la Primavera.