En aquesta edició de la Biblioteca Humana a La Florida s’han pogut escoltar experiències vitals de persones que necessitaven explicar la seva història personal. La Yeila Rodríguez va fer el pas de passar d’home a dona als 57 anys i ho ha reflectit en el llibre “Dona transgènere: la transició a l’edat madura”.

La Yeila ha dit a l’Entrevista de l’Informatiu que “l’experiència de biblioteca vivent ha estat tot un èxit. Va néixer a Dinamarca arran d’unes dones marginades socialment perquè poguessin explicar la seva casuística. La idea ja ha arribat a 80 països i ara també a L’Hospitalet”.

Yeila Rodríguez ha parlat de la seva transició que ha estat “molt positiva i és allò que he explicat. Espero que serveixi per ajudar a altres persones i sensibilitzar als lectors. Ha canviat la meva vida i sóc feliç. Fer el canvi de gran és més difícil però avui podem portar una vida normal. M’agrada informar de la meva experiència transgènere i com avui es pot ser allò que vols i treballar on sigui com qualsevol persona”.