El Club Balandrau és una entitat juvenil, molt vinculada al Col·legi Xaloc, que des de fa anys ha tingut l’esport, i en concret el futbol, com un eix important dins les seves activitats. I aquesta temporada algun dels seus components van voler fer un pas més i crear un amateur que competeix a la 4a Catalana masculina.

L’amateur no és l’únic conjunt de l’entitat però sí que té aquest punt de més visibilitat que tenen els primers equips. Però el Balandrau és més, ja que tenen més de deu equips de futbol base entre els que competeixen a categories de la Federació Catalana de Futbol i els que ho fan al Consell Esportiu de L’Hospitalet.

Això és el que fa ser optimistes als integrants de l’amateur, que esperen que en el futur el primer equip es vagi reforçant amb jugadors formats a la casa. Martí Oliveras, capità, explica que volen que aquesta base “de mica en mica vagi apareixent i que això sigui la realitat d’un equip competitiu”. De la mateixa opinió és un altre dels jugadors, Pol Gutiérrez, que comenta que la idea per a l’any vinent és “tenir més jugadors i reforçar l’equip”.

Amb tot, es tracta de la primera experiència a la 4a Catalana del Balandrau i, malgrat que no està sent fàcil a nivell de resultats, tothom està content amb la decisió. “Vam fer-ho a última hora però va sortir aquest amateur”, explica Oliveras.

El que és innegable és que amb l’amateur, el Balandrau tanca una estructura completa. Tenen equips de totes les categories i ara toca consolidar el projecte i ser cada cop més competitius.