Fins el 20 de setembre tots els aficionats i amants del cante flamenco tenen oportunitat d’apuntar-se a la primera edició del concurs de cante “L’Hospitalet Flamenco” que organitza l’entitat Tertulia Flamenca.

Els aficionats al cante de tot Catalunya i també d’arreu del país tenen un nou certamen per poder donar a conèixer el seu art. L’entitat Tertulia Flamenca de L’Hospitalet ha organitzat el concurs ‘L’Hospitalet Flamenco’ que té com a objectiu que tots els aficionats al cante puguin expressar el més genuí sentiment profund  a través del seu cant.

El concurs consta de tres premis: el guanyador es portarà 1.700 euros, el segon 1.200, el tercer 700, i el quart i cinquè 250 euros. Per poder inscriure’s cal enviar un mail al correu electrònic: secretariatertuliaflh@gmail.com, o trucar al telf: 625 34 85 46.

Abans de la final, que se celebrarà el 2 de desembre al Teatre Joventut, els quatre divendres del mes de novembre tindran lloc les semifinals amb els participants que hagin estat seleccionats.

Ildefonso Cabrera, organitzador del certamen ‘L’Hospitalet Flamenco’, ha explicat que “nosaltres creiem que aquest certamen tindrà bona acceptació per què a Catalunya hi ha molts bons aficionats aquest tipus de cant andalús”.

A L’Hospitalet des de l’any 90 no se celebren concursos com aquest. La penya Antonio Mairena va ser l’encarregada des de l’any 84 d’organitzar el certamen de ‘Cante Jondo Ciutat de L’Hospitalet’, que va celebrar la seva darrera edició a l’any 1990.

Tertulia Flamenca celebra cada dos anys el Certamen de Guitarra Flamenca Ciutat L’Hospitalet, que a partir d’enguany combinaran amb aquest concurs de cante “L’H Flamenco”.