Durant aquest llarg pont de desembre i al cap de setmana ja s’hi han vist les primeres anades i vingudes dels hospitalencs per fer compres nadalenques aprofitant que han obert els centres comercials de la Farga i Gran Via 2 també en dies festius. Els diumenges 17 i 24 de desembre tornaran a obrir.

Entre els visitants, hi ha qui encara no té les compres gaire clares, i que s’esperarà uns dies a fer-les: “Sempre està bé venir a fer una passejada per veure que hi ha, però jo aprofitaré per comprar a les rebaixes” explica la Georgina. També hi ha escèptiques, com la Lupe i la Laura, que intenten fugir del consumisme d’aquesta època de l’any: “A casa som només 4 així que ja no tenim previst fer gaires compres. Personalment, a mi m’atabala una mica i intento anar a la contra”.

Sembla que qui pot aprofitar els dubtes dels consumidors són les botigues en línia, que s’han convertit en les grans aliades dels compradors per donar una ullada abans de prendre l’última decisió. “La majoria dels regals de Nadal per a la família i amics els compro per internet. M’agrada assegurar-me primer que hi haurà estoc i si no, m’aventuro a mirar a les botigues”.

Els àpats nadalencs

Un altre clàssic nadalenc són els àpats familiars. L’Organització de Consumidors preveu que omplir la cistella podria arribar a un màxim dels darrers anys, on productes com les cloïsses o el besuc serien dels que més pugen, amb un 23% i 11% respectivament. També està previst que pugi el preu de la xocolata. Amb pujades més lleus, el gall dindi (+6%) o el rodó de vedella (+5%).

Diumenges i festius de comerços oberts

Durant el mes de desembre, els comerços poden obrir tots els diumenges, segons el calendari de dies festius amb obertura comercial autoritzada per la Conselleria d’Empresa i Treball.