L’AMB lliura els premis Bicimplus a aquelles iniciatives que promocionen l’ús de la bici a Barcelona i l’Àrea Metropolitana. En aquesta sisena edició s’han premiat dues iniciatives de L’Hospitalet.

D’una banda, el programa “Dones en rodes” ha conseguit el premi per l’ús de la bicicleta com a eina d’inclusió social. La iniciativa l’ha promogut l’AFA de l’escola Joaquim Ruyra en el marc de l’Escola de Vida Les Planes Florida. Consisteix en ensenyar a anar en bicicleta a dones del barri com a forma d’empoderament. L’activitat es va posar en marxa quan es va detectar aquesta necessitat entre les dones que participaven en les classes d’alfabetització de l’Escola de Vida. A més la iniciativa serveix per la inclusió i l’intercanvi cultural entre dones de diferents orígens culturals a través de l’aprenentatge de l’ús de la bicicleta.

En aquesta sisena edició del Bicimpuls s’han premiat cinc candidatures d’entre els 10 projectes que enguany s’hi ha presentat.

El segon reconeixement que ha aconseguit una entitat de L’Hospitalet ha estat pel Taller Comunitari de Bellvitge, de L’H en bici, que ha aconseguit un accèssit. L’H en bici és un projecte que es desenvolupa amb tres línies principals: espai comunitariformació i ciclologística. L’entitat fa distribució de producte agroecològic en bicicleta i té una escola taller amb la qual pretenem acostar l’ús de les bicicletes i la seva mecànica al jovent.

La resta de premis ha estat per BiciZen, una plataforma col·laborativa per unes ciutats més ciclables. Maraki en bicicleta de Maria Vidal s’ha endut el guardó en la categoría de foment de la bicicleta per la mobilitat quotidiana. I en la categoría de l’ús de la bicicleta com a element d’expressió cultural el premi ha estat per la Construcció Col·lectiva d’una “Manicargui” Feminista, del Col·lectiu Punt 6.