La construcció d’habitatges prefabricats i amb materials orgànics és la millor combinació per edificar en clau de sostenibilitat. A Construmat s’hi exposen aquests dies diverses propostes per reduir l’empremta de la construcció sobre el medi ambient.

L’empresa World Wool Future, per exemple, s’encarrega de construir habitatges personalitzats amb la fusta, la palla i el suro com a matèries primeres. Són elements que s’autoregeneren i es poden aconseguir en distàncies properes.

Un exemple de construcció amb fusta de l’empresa World Wood Future

El CEO de l’empresa, Salvador Ordóñez, ha explicat que “la fusta requereix molt poca energia per a la seva transformació i, una vegada instal·lada a l’habitatge, aporta aïllament i confort“.

A més, ha concretat que la fusta que fan servir en els seus projectes prové de Catalunya, però malgrat haver-la de portar de Polònia, si fos el cas, “seria molt més eficient que el formigó“.

Una altra proposta d’habitatge sostenible, però amb una estètica més futurista és la de Casa Martevida. En aquest cas, s’estalvia energia en la seva construcció, ja que es produeixen en una fàbrica i es transporten fins a la parcel·la o solar que es desitgi.

Casa Martevida proposa un habitatge prefabricat sostenible

L’administrador de Casa Martevida, Chan Yu Bao, ha afegit que “gràcies a les plaques solars i les bateries d’acumulació el consum d’electricitat és gairebé nul. Només necessita una presa d’aigua i llum”. Els preus oscil·len entre els 29.000 euros i 59.000 euros.

Tant en la construcció com en molts altres sectors, les paraules baix cost i sostenibilitat van gairebé sempre plegats i és el gran repte de les empreses que s’hi dediquen.