L’objectiu principal d’aquesta campanya és recaptar fons per equipar escènicament aquest nou espai que es dedicarà principalment a assajos i creació teatral. Plàudite Teatre de la mà de la Fundació Coop57 demanen col•laboració per donar a conèixer la campanya.

Recaptar fons per adequar i equipar un local industrial ampli i polivalent, ubicat a l’edifici Freixas perquè es converteixi en un espai escènic obert a la comunitat. Aquest és l’objectiu de la campanya de micromecenatge “Posem el Focus”, que Plàudite impulsa conjuntament amb la Fundació Coop57.

Eugènia Delgado, directora de Plàudite Teatre, ha explicat que “necessitem adequar escènicament aquest espai, encara que nosaltres hem fet teatre en qualsevol lloc, quan tens un espai on et pots focalitzar, necessites veure que és un espai escènic real, per això busquem i volem aconseguir cortines i focus”

Plàudite vol a més crear un espai on posar l’accent en les desigualtats, les violències estructurals, les discriminacions i l’exclusió social per trencar barreres i oferir oportunitats de trobada, formació i intercanvi a través del teatre i les arts escèniques. Eugènia Delgado ha assenyalat que “volem que sigui un lloc de trobada artístic, però també que sigui un espai que a través de les arts escèniques ofereixi igualtat d’oportunitats a tothom. Volem crear a través d’un espai físic un lloc de referència de benestar”.

L’objectiu és obrir portes d’aquest nou local al setembre per realitzar, entre d’altres projectes, ACTFEM, un programa pilot escènic tecnològic d’activisme social a través de les arts escèniques en forma d’acompanyament, per tal de fer front a l’abandonament escolar prematur de les noies. El projecte és possible gràcies al suport del Projecte Lliures, la Diputació de Barcelona, la col·laboració de l’Institut Jaume Botey i d’altres agents del territori com ara l’Associació JAPI.

Fins al 15 de juliol, es pot col·laborar a la campanya “Posem el Focus” a través de la pàgina web : https://posemelfocus.coop57.coop/, necessiten 12.000 euros per poder condicionar l’espai i encara queda temps per poder ajudar-los.