El concessionari Porsche que hi ha al polígon Pedrosa és l’sponsor dels equips de futbol inclusiu de l’Hospi, una secció que ha fet un salt qualitatiu gràcies a aquest acord publicitari de dos anys.

Des de l’inici de temporada, els nois de la secció de futbol adaptat a persones amb discapacitat intel·lectual han lluït a la samarreta el logotip del Centre Porsche de Barcelona, un patrocini que permet als equips inclusius del CE L’Hospitalet segueixin creixent i millorant.

En aquest sentit, Mónica García, vicepresidenta de l’entitat, assegura que “en el món de l’esport inclusiu encara queda molta feina per fer, i aquests canvis necessiten d’una injecció de diners important. Ara podem actualitzar el material que utilitzen, ampliar el nombre de jugadors o negociar amb les marques per tenir equipacions més adaptades als seus cossos”.

Amb aquestes millores el club referma la seva aposta pel futbol inclusiu, un projecte que vol oferir a les persones amb diversitat funcional un espai d’integració i socialització i, alhora, facilitar el seu accés a l’esport.

En Rubén Lebrato, un dels jugadors del CE L’Hospitalet inclusiu, explica que “jugar a futbol em dona molta vitalitat per desconnectar de la feina i poder fer esport, vida i salut. També ens aporta poder conèixer gent nova”.

D’altra banda, el director general de Porsche Barcelona, Josep Velasco, considera que “cal donar-los oportunitats, que gaudeixin i que vegin que formen part del món social. Així aconseguim que s’ho passin bé amb l’esport i que se sentin més integrats”.

La secció de futbol adaptat de L’Hospi es va iniciar ara fa tres temporades amb els usuaris de l’Associació Asproseat i, actualment, compta amb una trentena de jugadors. El següent objectiu del club és crear un equip inclusiu femení.