La campanya de poda arribarà enguany més de 9.000 arbres del total de 15.000 del conjunt de la ciutat, com és el cas dels arbres dels carrers Frederic Prats, Reforma i Digoine, al Centre, una actuació que hem pogut copsar amb les càmeres de TVLH.

L’esporgada d’arbres és una pràctica que afavoreix el creixement de branques gruixudes i estables, evita la propagació de fongs i garanteix que els arbres absorbeixin més bé la llum i l’oxígen. També és un factor clau de manteniment de l’arbre adult i de creació de noves plantacions.

El tinent d’alcaldia de Manteniment i Serveis, David Gómez Luque, ha assenyalat que “l’arbre fa una funció de retenció de C02 a la ciutat, així com mitigar els efectes del canvi climàtic. S’ha de buscar l’equilibri entre un arbre fort i amb més cobertura verda, però que també creixi sa“.

La campanya de poda de l’arbrat 2024 compta amb tres equips més, amb personal especialitzat.

Una altra novetat és que es dona prioritat i s’incrementaran de forma significativa les actuacions sobre els arbres que causen molèsties a les façanes i finestres dels edificis, que interfereixen a l’enllumenat públic i a la senyalització de carrers o bé que resten il·luminació a la via pública.

L’esporgada d’interferència incidirà enguany sobre prop de 4.300 arbres, 1.300 més que l’any passat. El tinent d’alcaldia, David Gómez Luque, ha indicat que aquesta modalitat “d’ara endavant la farem cada dos anys perquè L’Hospitalet és una ciutat amb força carrers estrets i volem filar més prim fent una revisió cada dos anys”.

Com a bona pràctica ambiental, les restes d’esporgada d’arbres es trituren i es fan servir als parterres.